Sport

2016.05.23. 14:24

Komoly lett a hátrány

Baja - Vereséggel kezdte a 15-16. helyért rendezett párharcot a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárcsapata.

Tóth Gábor

Bajai NKK-Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 80-56 (18-21, 25-9, 16-16, 21-10)

Baja, amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 15-16. helyért.

SZoESE: Feigl 13, GUSZTAFIK 13, CZINDER 23/6, Gyuricza 5, Uszkai -. Csere: Boronkai 2, Kovács -. Edző: Kozma Tamás.

A hosszú utazás ellenére jól kezdett a szűk kerettel operáló vendégcsapat. Fegyelmezetten, szervezetten játszott, az első negyedben még ültek a dobások. A folytatásban agresszívebb védekezésre, nagyobb sebességre váltott a Baja, sokszor még taktikai faultot sem tudtak ütni a vendégek. A hazaiak öt-tíz másodperc alatt tudtak kosarat elérni, de ha elsőre nem sikerült, akkor második szándékból kísérletezhettek. A vasiak centerei az első félidőben nem tudtak kosarat elérni, ami meg is látszott az eredményen. A második felvonásban Czinder jól irányította társait és dobásai is sikeresek voltak. De végére elfáradt a vendégcsapat - hiába javult fel Feigl centerjátéka. A visszavágót vasárnap, 14 órás kezdéssel rendezik az egyetemi csarnokban - a Baja megnyugtató, 24 pontos előnnyel érkezik majd Szombathelyre.

Kozma Tamás: - Keveset tettek bele a centerek a közösbe, így kicsit egysíkú, könnyen védhető volt a támadójátékunk. Sajnos a játék képe jobbnak tűnt, mint az elért eredmény. A vasárnapi visszavágón megpróbálunk győzelemmel búcsúzni a hosszú és fárasztó kétfrontos szezontól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!