Sport

2015.06.26. 13:54

Konferenciához Eb - Egyetemisták racketlonoztak

Szombathely - Nagy sikert aratott, szép hazai eredménnyel zárult az első alkalommal megrendezett egyetemi racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) Európa-bajnokság.

Tóth Gábor

A Nemzetközi Racketlon Szövetség (FIR) által támogatott első egyetemi racketlon Európa-bajnokságon hét ország 40 versenyzője vett részt. A házigazda Nyugat-magyarországi Egyetem egy nemzetközi tudományos sportkonferenciának adott otthont, amelynek központi témája az ütős sportágak volt. A két ötletgazda, dr. Dancs Henriette és Sákovics Péter egyetemi oktatók gondolták úgy, hogy az elmélet mellett egy éles verseny tökéletes alkalom a racketlon sportág megismerésére, népszerűsítésére. A mérkőzéseknek az egyetemi csarnok (asztalitenisz, tollaslabda), az Öntöde Sportcentrum (fallabda) és a Sportliget (tenisz) adott otthont. Hogy a konferencián résztvevők is ütőt ragadhassanak, újfajta csapatversenyt hirdettek, melynek lényege, hogy minden sportágat csak egy játékos játszik (a két 21-es szettig tartó mérkőzések pontjai összeadódtak, és így alakult ki a végeredmény). A kezdeményezés nagy sikert aratott, nyolc csapat nevezett.

- Összességében a szombathelyi egyetemisták nagyon jól szerepeltek - értékelt elégedetten Sákovics Péter. - Kovássy Kata, Viola Vivien, Reider Tamás és Gerebics Gergő éremmel zárták a versenyt. A vegyes párosban elért arany mellett a két egyéniben megszerzett ezüstérem önmagáért beszél, és összejött még párosban egy ezüst és egy bronz is. A résztvevők elégedett voltak a szervezéssel. A színvonal is remek volt, hiszen több ország utánpótlásválogatottakkal érkezett. Büszke vagyok rá, hogy az NYME adhatott otthont az első egyetemi Eb-nek, és bízom benne, hogy a kezdeményezés folytatódik.

Az NYME vegyes párosban győztes alakulata. Balról Reider Tamás és Kovássy Kata edzőjükkel, Sákovics Péterrel Fotó: NYME

I. egyetemi racketlon Európa-bajnokság, végeredmény, csapat: 1. University of Ljubljana, (Szlovénia), 2. Technical University of Vienna (Ausztria), 3. Fachhochschule Burgenland (Ausztria). Férfi egyes: 1. Marcel Weigl (Ausztria), 2. Reider Tamás (NYME), 3. Markus Borg (Svédország). Női egyes: 1. Julia Pabischl (Ausztria), 2. Kovássy Kata (NYME), 3. Irina Dulbish (Anglia). Férfi páros: 1. Hans Sherpa Alexander Reichetseder (Ausztria), 2. Reider Tamás Gerebics Gergő (NYME), 3. Marko Siprak Edi Seficar (Horvátország). Vegyes páros: 1. Kovássy Kata Reider Tamás, (NYME), 2. Julia Pabisch Alexander Reichetseder (Ausztria), 3. Viola Vivien Hans Sherpa (NYME, Ausztria).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!