Sport

2016.01.20. 18:54

Könnyen nyert a helyi rangadón az éllovas HVSE/VSA

Szombathely - Nagyon könnyedén szerezte meg újabb győzelmét a városi rivális, a SZoESE ellen az NB II. nyugati csoportjában éllovas Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata.

Horváth Erika

Szombathelyi Egyetemi SE-Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia 0:3 (-14, -20, -13).

- Szombathely, egyetemi csarnok, 90 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Prukner, Őri.

SZoESE: Kiss L., Gulkai, Halmosi, Erdősi, Simon F., Horváth M. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Molnár. Edző: Bodzer Attila.

HVSE/VSA: VARGA N., BOKOR, Fazekas, TÓTH ZS., Kiss B., Dancsecs. Csere: Zoltán (liberó), Demény Laura. Edző: Mucsi Péter.

Bokor Laura (szemben) ütéseit nem tudták hatástalanítani a SZoESE-sek. Halmosi Noémi (3) és Gulkai Zsófia (4) sáncol(na). Fotó: Cseh Gábor

Óvatos játékkal kezdett mindkét csapat, a „kóstolgatás" során a SZoESE-sek voltak valamivel pontosabbak (5-3). Ám amint a haladásosok elkezdtek erőteljesebben támadni, máris fordult a kocka, és egyre inkább kidomborodott a vendégek nagyobb ütő- és nyitóereje. Lépésben nyerték az első játszmát (14-25). A második 9-9-ig még szoros eredményt hozott, aztán néhány ponttal ellépett Mucsi Péter együttese, és ezt a különbséget meg is tudta őrizni (20-25). Mondhatni könnyedén, hiszen az önbizalmat tekintve is a vendégcsapat dominált. A hazaiak lélekben feladták, már alig-alig voltak sáncaik is. A harmadik játszma nagy kérdése már csak az volt, hogy tudnak-e két számjegyű pontot szerezni (13-25).

Könnyen nyert, mintha csak edzőmeccset játszott volna a HVSE/VSA a legközelebbi bajnokijára - a legnagyobb rivális Balatonfüred elleni idegenbeli rangadóra - készülve.

Mucsi Péter: - Örömteli, hogy a lányok fegyelmezetten betartották a taktikát, ez volt a siker kulcsa.

Bodzer Attila: - Ilyen rosszul régen játszottunk. Sok nyitást is rontottunk, de a leggyengébb a csapat hozzáállása volt a mérkőzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!