Sport

2017.07.31. 19:15

Kőris Kupa 28-adszor

ÖLBŐ - Már 28. alkalommal rendezték meg az ölbői horgásztavon a Kőris Kupát, a rádiótávirányítású vitorlás hajómodellek versenyét.

Horváth Erika

Pénteken az F5M kategória versenyét kellemes szélben, tíz futamban rendezték meg - hazai versenyzők nélkül. A 14 fős mezőnyben a pécsi ifj. Csóka László nyert két osztrák versenyző, Manfred Wolfinger és Silvio Schedenig e-lőtt.

Kétnapos volt az F5E kategória viadala, amelyen 19 hajót tettek vízre - közülük kilenc az egyméteres osztály jelenlegi csúcskategóriáját jelentő Kantun típusú vitorlás volt. Szombaton váltakozó irányú és erősségű széllel kellett megbirkóznia a versenyzőknek, de vasárnapra szinte tökéletes vitorlázó idő lett. Állandó irányú és szinte végig jó szélben sok, 18 futamot sikerült két csoportban lebonyolítani a két nap alatt. Ebben a kategóriában is ifj. Csóka László nyert - ő a magyar modellvitorlázás jelenlegi legjobbja, idén mindkét kategóriában világbajnoki e-züstérmes volt. A második helyet a rendező Modellező SE Ölbő versenyzője, Horváth Zsolt szerezte meg, a harmadikat pedig a százhalombattai Forrai Csaba. A másik két ölbői versenyző balszerencsés volt; Bódi Lászlónak orrvitorla-szakadás miatt kisebb vitorlával kellett folytatnia a küzdelmet, amivel már csak egyetlen célja lehetett: befejezni a versenyt. Ezt sikerült teljesíteni, 14.-ként zárt. De Hannos Attilának fel is kellett adnia a versenyt műszaki hiba miatt. Eredics István rendezőként, főbíróként vett részt a Kőris Kupán.

Korábban már beszámoltunk az ölbőiek a balatonfüredi III. Kékszalag Travel Channel Nagydíjon elért eredményeiről. Az eredményeken módosítottak; a hivatalos ranglistában: 4. Horváth Zsolt, 7. Bódi László, 10. Eredics István, 15. Hannos Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!