Sport

2017.08.03. 19:15

Körmend-Borasa FIBA EC-ben

MÜNCHEN - Az Egis Körmendet a svéd KFUM Boras Basket csapatával sorsolták össze a FIBA Europe Cup első selejtezőkörében. A második körben bekapcsolódó Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a román Oradea és a bolgár Botevgrad mérkőzésének győztesével találkozik.

Németh Zsolt

Csütörtökön délelőtt Münchenben tartották a FIBA Europe Cup selejtezőinek sorsolását. Az első körben 20 együttes érdekelt: tíz nem kiemelt csapathoz sorsoltak egy szintén tízes kiemelt körből. A három magyar csapatból a Szolnoki Olaj KK nem kapott kiemelt státust, az Egis Körmend igen, akárcsak a Falco-Vulcano KC Szombathely, ám a sárga-feketék csak a második körben csatlakoznak.

A sorsoláson a nem kiemeltek közül a svéd KFUM Boras Baskethez sorsolták az Egis Körmendet. A továbbjutás oda-visszavágón dől el. A két csapat képviselői már meg is egyeztek az időpontokban: az első meccs Svédországban lesz szeptember 21-én, csütörtökön 19 órától, a hazai találkozót pedig szeptember 26-án, kedden 18 órától rendezik. A győztes léphet a második körbe, ahol a CSA Steaua Bucurestivel küzdhet meg a csoportkörbe jutásért.

- Bár a Borasról egyelőre nincs túl sok információnk, úgy érzem, hogy komoly továbbjutási esélyünk van. Erősebbek lehetünk, mint ahogy a magyar bajnokság is talán valamivel magasabb színvonalú, mint a svéd - kezdte az esélylatolgatást Zsebe Ferenc, a körmendiek ügyvezetője, aki maga is részt vett a müncheni sorsoláson. - Viszont ha sikerülne továbblépnünk, akkor a Steaua ellen már kicsit változik a képlet, és nemcsak azért, mert ebben az esetben ők rendezhetik a második mérkőzést, hanem azért is, mert a román pontvadászat - a légiósok magas száma miatt is - a miénknél is jobbnak mondható. De bízom abban, hogy mi is jó csapatot tudunk építeni, és ha az első lépést sikerrel vesszük, akkor a másodikat is meg tudjuk tenni. Szeretnénk újra ott lenni a kupa csoportkörében.

Szintén az első fordulóban kezd a Szolnok a török Trabzonsporral.

Tíz csapat vár ellenfélre a selejtező második fordulójában az elsőből, köztük a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely is, amely majd a bolgár BC Balkan Botevgrad és a CSM CSU Oradea páros meccs győztesével játszik. A hivatalos játéknapok: október 4. és 11. szerda.

- Nem rossz a sorsolásunk, kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is. Jó esélyünk van arra, hogy a csoportkörbe jussunk - kommentálta a sorsolást szintén Münchenből Gráczer György, a Falco ügyvezető elnöke. - Szerencsés az is, hogy először játszunk majd idegenben, Bulgáriában vagy Nagyváradon, és itthon lesz a páros meccs finise.

A selejtező első körének párosítása: BC Balkan Botevgrad (bolgár)-CSM CSU Oradea (román), Szolnoki Olaj KK (magyar)-Trabzonspor Medical Park (török), Demir Insaat Büyükcekmece (török)-DNIPRO (ukrán), KFUM Boras Basket (svéd)-Egis Körmend (magyar), CSY Sibiu (román)-BK Pardubice (cseh), KR (izraeli)-Belfius Mons-Hainaut (belga), Bnei Herzliya (izraeli)-BM SLAM STAL Ostrow (lengyel), BC Nevezis (litván)-BC Rilski Sportist (bolgár), Parma (orosz)-BC Rabotnicki Skopje (macedón), s.Oliver Würzburg (német))-Istanbul (török). A második selejtezőkör: Boras/Körmend-CSA Steaua Bucuresti (román), Herzliya/Ostrow- FC Do Porto (portugál), Balkan/Oradea-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar), Szolnok/Trabzonspor-Södertalje (svéd), Würzburg/Istanbul- BC Khimik (ukrán), Parma/Rabotnicki-ESSM Le Portel (francia), Nevezis/Rilski Sportist- Petrolina AEK Larnaca (ciprusi), KR/Mons-BC Beroe (bolgár), Demir Insaat/Dnipro-Tartu University (észt), Sibiu/Pardubice-Spirou (belga).

A két forduló után tíz csapat folytathatja a kupa 32 csapata között (a többi a Bajnokok Ligájából - Basketball Champions League (BCL) - érkezik), és nyolc négyes csoportban kezdődnek majd meg a küzdelmek. Továbbjutása esetén a Körmend a D, a Falco a H csoportba kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!