Sport

2017.04.20. 16:45

Ölbő-Bük, Bajánsenye-Szarvaskend, Sé-Ják derbiket rendeznek a hétvégén

A hétvégén a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, valamint a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is folytatódnak a küzdelmek.

Pum András

Megyei I.

 

A megyei I. osztály 24. fordulójának abszolút rang-adóján az éllovas Körmend a második helyen álló Celldömölköt fogadja szombaton. A felek között kilenc pont a távolság, ha nyer a házigazda, akkor minden bizonnyal idén is begyűjti a bajnoki címet. Az ősszel a Körmend 1-0-ra nyert Celldömölkön. Mindkét csapat az életéért - a megyei I-es tagság megőrzéséért - küzd a Lukácsháza-Jánosháza alsóházi derbin. Nagy csatára, ki-ki meccsre van kilátás a Nádasd-Kőszeg, a Répcelak-Rum, a Vasvár-Vép és a Rábapaty-Szentgotthárd találkozókon is.

Megyei I. osztály, 24. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Körmend-Celldömölki VSE (Takács R.), Schott Lukácsháza-Jánosháza (Kovács B.), Répcelak-Rum (Mónos J.), Kemenesalja-Egyházasrádóc (Vass I.). Vasárnap, 17.00: Rábapaty-Kiswire Szentgotthárd (Héra Cs.), Uraiújfalu-Király SZE (Horváth P.), Vasi Opus Nádasd-Kőszeg (Bedi T.), Vasvár-Vép (Bereczky Cs.).

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában a fenti játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

 

A szombathelyi csoportban érdekes meccsnek ígérkezik a Sé-Ják derbi, hiszen két jó formában lévő, gólerős, gyors gárda csap össze - a séi csapat a pályája felújítása miatt a szezonból hátralévő hazai meccseit Szombathelyen, a Farkas Károly utcai sporttelepen vívja. Az 5. Söpte a 6. Gyöngyöshermánt fogadja, a mérkőzés vesztese végleg kiszáll a dobogóért folytatott versenyfutásból.

Szombathelyi csoport, 24. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Vasszécseny-Felsőcsatár (Sály K.). Vasárnap, 17.00: Honvéd Sé-Ják (Tuczai M.), Bozsok-Szentpéterfa (Horváth Á.), Táplán-Elek-tromol-Spari (Boda Gy.), Söpte-Gyöngyöshermán (Szabó I. Z.), Gencsapáti-Tanakajd (Tóth R.), Balog-unyom-Újperint (Horváth P.), Zanat-Torony (Takács R.).

A körmendi csoportban a héten az Őriszentpéter, valamint a sereghajtó Ivánc igyekszik valamelyest megállítani a listavezető Körmend VSE, illetve a Rábatótfalu több hét óta tartó győzelmi sorozatát. A forduló rangadóját kétség kívül a 43 pontos Bajánsenye és a 41 pontos Szarvaskend játssza.

Körmendi csoport, 25. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Bajánsenye-Szarvaskend (Pungor Z.), Körmendi VSE-Őriszentpéter (Bedi T.). Vasárnap, 17.00: Magyarszecsőd-Körmendi Téglagyár (Újházi Zs.), Csákánydoroszló-Rábahídvég (Mészáros J.), Viszák-Szakonyfalu (Hérincs Cs.), Rábatótfalu-Ivánc (Varga S.).

A sárvári csoportban az Ölbő-Bük találkozóra hívjuk fel olvasóink figyelmét. A két alakulat a tabella 4., illetve az 5. helyén tanyázik; kis szerencsével akár a második helyre is felkapaszkodhatnak. A két gárda között egy pont a különbség, így joggal nevezhető a meccs "hatpontosnak".

Sárvári csoport, 25. forduló menetrendje, vasárnap, 17.00: Püspökmolnári-Csénye (Marácz Z.), Csepreg-Ikervár (Kedves R.), Ölbő-Bük (Kondor T.), Pecöl-Mersevát (Bagoly G.), Sitke-Jákfa (Mórocz Gy.), Szeleste-Pósfa-Gérce-Vásárosmiske (Mónos J.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!