Sport

2016.01.29. 19:18

Körmend: energikus csapatjátékkal a Kecskemét ellen

Körmend - Kecskemétre látogat a férfi kosárlabdázók élvonalának 16. fordulójában az Egis Körmend csapata. A találkozó szombaton, 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Németh Zsolt

A piros-feketék a székesfehérvári vereség után a tabella 5. helyéről várják ezt a találkozót, tíz győzelemmel és öt vereséggel. Vendéglátóik hat sikert és kilenc vereséget számlálva a 11. helyen tanyáznak. Bár ebben az esztendőben nem olyan erős a Kecskemét, mint az előző szezonban, de így sem mehetnek biztosra ellenük Ferenczék.

Az előző, fehérvári meccsen Tóth Norbert játéka volt átlagon felüli. Most nagyobb egységre lesz szükség (Fotó: Szendi Péter)

- Bízunk a győzelemben, így indulunk Kecskemétre! - mondta Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője. - Cole Dickerson csak néhány edzésen vett részt az elmúlt napokban, de nem volt jól, megviselte a szervezetét az a kellemetlen betegség, amin átment. Ha el is utazik velünk, legfeljebb csak nyújtani, kicsit bemelegíteni fog, játszani még biztosan nem. A többiek szerencsére rendben vannak. Mindezzel együtt szeretnék türelmet kérni mind szurkolóinktól, mind a klub vezetőitől. A két új légiós teljes beépítéséhez még időre van szükségünk, de azt látom az edzéseken, hogy napról napra mindig lépünk egy kicsit előrébb. Persze, minden mérkőzésen győzni szeretnénk, de a céljaink nem csak mára és holnapra szólnak. Biztos vagyok abban, hogy a mögöttünk álló kemény munka eredményét később fogjuk igazán látni. Ezzel együtt is győzni utazunk Kecskemétre. Bár ők lesznek hazai pályán, mégis talán nekik lesz kevesebb vesztenivalójuk. Az edzőjük remek munkát végez, jól összerakta a csapatát, amely tapasztalt külföldi játékosokkal bír. Ráadásul a múlt héten igazoltak egy remek mutatókkal rendelkező irányítót, Eugene Harris személyében, aki nemcsak pontszerzésben és távoli dobásokban jó, de lepattanózásban és a társak kiszolgálásában is. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen nagy erőbedobással, igazi közösségként kell pályára lépnünk, akkor elérhetjük a célunkat, és győztesen térhetünk haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!