Sport

2013.04.17. 18:46

Magabiztos, kiváló játékkal győzött a Körmend

Megszerezte második sikerét a középszakaszban a Lami-Véd Körmend, ráadásul több mint 15 ponttal nyertek Fodorék, ami azt jelenti, hogy ha szombaton a Jászberény nem nyer a Kaposvár ellen, akkor a Körmend az ötödik helyről kezdheti a rájátszást.

Németh Zsolt

Lami-Véd Körmend – Top Cop Security Jászberény 89–70 (24–26, 26–12, 23–19, 16–13)
Körmend, 1300 néző V: Györffy, Török, Söjtöry
KÖRMEND: Ruják 1, FODOR 12, FERENCZ 27/15, AUSTIN 23/6, GREBENÁR 14Csere: Farkas 3, Kutasi 7, Kocsis, Sonyák, Golomán 2, SömenekVezetőedző: Hencsey Tamás
JÁSZBERÉNY: Markovic 10/3, RAKIC 12, SOÓS 12/6, DRAMICANIN 15/9, Djikanovic 9Csere: Horti 4, Szabó 2, Mladenovic 5/3, Török 1
Vezetőedző: Földi Sándor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 4-8. 7. p.: 10-18. 12. p.: 30-29. 17. p.: 45-36. 23. p.: 61-40. 29. p.: 69-53. 34. p.: 75-62. 39 p.:84-65
Kipontozódott: Horti 38. p.,

Alaposan rácáfolt a körmendi álmoskönyvre a hazai csapat, hiszen úgy tartják a Rába partján, hogy ha az első támadások nem sikerülnek, akkor komoly gödör várható a játékban. Ezúttal pontatlan dobásokkal kezdtek Fodorék, a Jászberény nyolc ponttal is ellépet, de kétszer is gyorsan vissza tudott zárkózni a Körmend. Soós és Dramicanin két-két triplát dobott, amelyekre Austin és Ferencz igyekezett válaszolni.

Kyle Austin (labdával) nagyot játszott, sokat tett a körmendi győzelemért (Fotós: Szendi Péter)

A két ponttal elvesztett első negyed után alaposan összeállt a hazai védekezés. A vendégek alig jutottak dobóhelyzethez, Ferencz és Austin vezérletével viszont határozottan támadott a Körmend. A közönség fantasztikus hangulatot teremtett, a játékosokon pedig újra látszott az elszántság, a küzdés, így hiába volt a másik oldalon a három idegenlégiós mellett két honosított játékos is, egyre nőtt a hazai előny. Grebenár és Farkas is szemfüles volt a palánk alatt, Fodor pedig kiválóan vezényelte a védekezést. A szünetre Ferencz negyedik hármasa 12 pontos körmendi előnyt jelentett.

A szünet után tovább tartott a Körmend lendülete. Grebenár ellenállhatatlan volt a palánk alatt. Aztán megállt a henger, a Jászberény egy 9-0-s etappal zárkózott. Golomán utolsó másodperces kosara viszont egymás elleniben a hazaiak javára billentette a mérleget. A 43. percben Földi mester, majd Djikanovic kapott technikait, mégis a vendégek zárkóztak. Aztán Austin megrázta magát, két kosarával eldőlt, hogy 15 felett nyer a Körmend, egymás elleniben megelőzve a Jászberényt.

Mestermérleg

Hencsey Tamás: – Köszönjük a szurkolást és a hitet! Ma támadásban és védekezésben is extrát teljesített a csapatom, amiért nagy gratuláció jár! Egy ilyen szerkezetű Jászberényt hetven ponton tartani és mellette 98 pontot dobni remek teljesítmény. És még a lepattanó csatát is megnyertük.

Földi Sándor: – Gratulálok a Körmendnek, mi gyengén játszottunk. Talán el is fáradtunk, de összetört minket, hogy korábba négy mérkőzést is az utolsó pillanatokban veszítettünk el, hármat utolsó dobással. A Körmend nagyon hajtott, megmutatták, hogyan kell küzdeni. Nem ezen múlt, de a játékvezetés méltatlan volt a mérkőzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!