Sport

2017.02.03. 17:05

Körmend: ki kell lábalni a gödörből

Körmend - A férfi kosárlabdázók élvonalának 17. fordulójában az Egis Körmend csapata a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadja szombaton 18 órától.

Németh Zsolt

Ha a kaposvári vereséget csak botlásnak gondolták a csapat hívei, akkor a pécsi turné után szembesülniük kellett azzal, hogy a FIBA Európa Kupában kiharcolt továbbjutás után alaposan gödörbe kerültek a piros-feketék. A Mecsekalján még gyengébb produkciót nyújtott a csapat, mint Somogyban, és tükörsima vereséget szenvedett a rossz sorozatból érkező Pécstől.

Időközben a mezőny annyira összesűrűsödött a listavezető Alba Fehérvár mögött, hogy egy-két újabb vereséggel nagyon gyorsan a középmezőnyben találhatja magát a gárda, így szombaton mindenképpen nyerniük kell Gasper Potocsnik tanítványainak. A vezetőedző sem titkolta csalódottságát a szerdai produkció kapcsán.

Gasper Potocsnik vezetőedző Parrish Pettyvel. A kézsérüléssel bajlódó amerikai irányító szerdán nagyon hiányzott a csapatból Fotó: Szendi Péter

- Először is megnéztem újra a találkozót, és egy kicsit átértékeltem magamban. A mérkőzés után nagyon rossz volt a hangulat. De régóta vagyok már a kosárlabdában, tudom, hogy a csapatok között nem feltétlenül kell nagy különbségnek lennie egy-egy ilyen találkozón. A hibáink ezen a mérkőzésen sem voltak nagyok. Nem is kezdtünk rosszul, de jött egy rossz sorozat, amikor kimaradtak a dobásaink, és ezt követően már nem találtuk meg a jó ritmust. Természetesen leültünk a fiúkkal, átbeszéltük ezeket a dolgokat. Azt is el kell mondani, hogy vannak problémáink - betegséggel, sérülésekkel. Irányító nélkül pedig bármelyik csapat ellen nagyon nehéz játszani. Különösen olyan gárda otthonában, mint a Pécs, hiszen egyáltalán nem rossz együttesről beszélünk. De én most is hiszek a csapatomban, ugyanazok vagyunk, mint akik a két idegenbeli vereség előtt játszottak sikeres mérkőzéseket. Ha újra együtt leszünk, ha mindenki hadra fogható lesz, akkor visszatérhetünk a korábbi útra, újra jók lehetünk. Ez a legfontosabb a számunkra. Készen állunk a Kecskemét elleni csatára. Nem lesz könnyű dolgunk, az biztos, még ha valaki esetleg ezt gondolná, akkor sem, de hiszem, hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Nincs más lehetőségünk, nincs más út: nyernünk kell szombaton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!