Sport

2017.03.03. 19:25

A sereghajtónál a Körmend: a piros-feketék nem becsülik le a MAFC-ot

Körmend - A férfi kosárlabda NB I. alapszakaszának 20. fordulójában az Egis Körmend a MAFC vendége lesz szombaton 16 órától. Azt még nem tudni, hogy milyen összeállításban.

Németh Zsolt

A vasi piros-feketék jó hangulatban készültek a fővárosi kirándulásra, amire meg is van az alapjuk, hiszen a szép nemzetközi kupabúcsú után rangadón győzték le - tíz napon belül másodszor - a megyei rivális Falco gárdáját. A vendéglátó MAFC jelenleg utolsó a tabellán, de nagy baj lenne, ha a körmendiek - akár tudat alatt is - lebecsülnék az ellenfelüket.

Sok csapatnak akadtak már kellemetlen percei a Gabányi Sportcsarnokban, ráadásul a MAFC egy nagyon komoly játékossal erősített Uros Duvnjak személyében, aki erős európai bajnokságokban edződött. Gasper Potocsnik, az Egis Körmend vezetőedzője is úgy látja, hogy nincs olyan ellenfél, aki lebecsülhető volna, így a MAFC sem az.

Hárman a hatfős légióskeretből - (balról) Lenzelle Smith, Lasan Kromah, Parrish Petty - vajon ők mindhárman pályára lépnek?
Fotó: Szendi Péter

- Nem csak a magyar bajnokságban igaz az, hogy minden mérkőzés nehéz, ezért tisztelnünk kell valamennyi csapatot, amelyikkel szembe- nézünk. A mi pontvadászatunkban azonban ez különösen igaz, mert itt nincs rossz csapat, még az utolsó sem az! Amúgy is, ha bárkit lebecsülnénk, az minden bizonnyal gyorsan vereséggel járna. Ezért minden tekintetben készen kell állnunk a találkozóra. A MAFC a körmendi meccsünk óta két új játékossal erősödött, ráadásul a megszokottnál korábbi kezdés sem megszokott a számunkra, ezekre mind oda kell figyelnünk. De mindezzel együtt tudjuk, miért indulunk Budapestre.

Egyértelműen győzni szeretnénk és mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön is! Horti Bálint kivételével mindenki a rendelkezésemre áll, remélem, ez így lesz a találkozó előtt is. Ugyanakkor azt, hogy a rendelkezésünkre álló hat külföldi játékosból ki lép pályára, és ki marad ki, csak szombaton fogom eldönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!