Sport

2017.03.10. 18:10

A jászberényieket fogadja a Egis Körmend

Körmend - Szombaton a férfi kosárlabdázók élvonalának alapszakaszában az Egis Körmend a jászberényi JP Auto-JKSE együttesét fogadja 18 órától.

Németh Zsolt

Szerdán a vártnál könnyebben, fölényesebben győzte le a Sopron KC csapatát a Körmend, mint ahogy azt előzetesen remélték akár a klubnál, akár a szurkolók körében. A találkozó nagy részében jól, taktikusan kosárlabdáztak a piros-feketék. Ha szombaton is így tesznek, akkor megszerezhetik újabb győzelmüket. A Jászberény nincs túl jó formában, hiszen legutóbb hazai pályán kapott ki a Szegedtől, előtte pedig Szolnokról kellett vesztesen távozniuk Stefan Tot tanítványainak. Igaz, ott egy darabig remekül helytálltak, de az egyik kulcsember, Bojics hiányában a meglepetés elmaradt.

A fiatalok közül Németh Ákos egyre több szerepet kap Fotó: Szendi Péter

Az esélylatolgatást a csapat vezetőedzője, Gasper Potocsnik is visszatekintéssel kezdte.

- Jó mérkőzést játszottunk szerdán, egy erős ellenféllel szemben. A Sopron jó csapat, még akkor is, ha most nagy volt a különbség a két gárda között. Ezt igazolták a korábbi mérkőzéseiken. A kívülállók számára könnyed sikernek tűnhetett a szerdai, és én épp ebben látom annak az igazolását, hogy valóban jól játszottunk. De máris itt a következő kihívás, az eddigieket gyorsan el kell felejtenünk, és előre kell néznünk. Százszázalékosan fel kell készülnünk a következő meccsünkre. A Jászberénynek van öt-hat jó játékosa, ugyanakkor úgy érzem, hogy a rövidebb cserepad lehet a fő gondjuk. Ezt kell kihasználnunk, ezt kell a magunk javára fordítani velük szemben. Ahogy a Sopron ellen tettük, most is határozottan, igen agresszívan kell játszanunk. Remélem, ez sikerül is, és akkor újra jó játékkal, győzelemmel ajándékozhatjuk meg hazai pályán a szurkolóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!