Sport

2017.04.14. 09:53

Húsvétkor is kosárbajnokik - Az Egis és a Falco is pályára lép

Nincs ideje húsvétolni a két Vas megyei NB I-es kosárlabdacsapat játékosainak, hiszen a csütörtöki megyei rangadó után a felsőházi középszakaszban vasárnap is kell pályára lépniük.

Németh Zsolt

A két vezetőedző elmondta véleményét a megyei derbiről,  de már a következő  bajnokik is a célkeresztben voltak. A vasárnapi, 5. fordulóban: Egis Körmend–Alba Fehérvár 18.00, Zalakerámia-ZTE KK– Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 18.00.

Gasper Potocsnik: – Gratulálok a játékosaimnak, jó mérkőzést játszottak! Különösen az első félidő volt magas szintű. Végig többé-kevésbé jól védekeztünk, jól szedtük a lepattanókat, de a második félidőt kicsit álmosan kezdtük. A Falco szerzett néhány nehéz kosarat, de tudtunk jól reagálni és nagyrészt kézben is tartottuk a találkozót, egészen a végéig. Sok sikert kívánok a szombathelyieknek a következő mérkőzésre! Ma este a csapatom jó munkát végezett, bár voltak gondjaink a sérülésekkel. Ennek ellenére remélem, hogy a következő találkozónkra mindenki készen fog állni. Az Alba ellen ismét egy nagyon nehéz feladat vár ránk vasárnap.

A listavezető remek csapat, erős kerettel rendelkezik. Nem lesz könnyű dolgunk. Nehéz bármit is mondani, így a Falco elleni mérkőzés után, hiszen nem tudhatom, milyen kerettel fogunk majd felállni. De mindez nem számíthat, aki rendelkezésre fog állni, annak a legjobbját kell hozni vasárnap is. Harcolni fogunk, a célunk most sem lehet mást, különösen itthon, mint hogy megnyerjük a meccset. Mindent meg fogunk tenni ezért!

Szrecko Szekulovics: – Először is gratulálok a körmendieknek, simán, de megérdemelten győztek. A Falco kétarcú volt ma este, mást mutatott az első és mást a második félidőben. Az első félidőben puhák voltunk, nagyon gyengén támadtunk. A bekapott 60 pont nagyon sok, a dobott 35 pedig gyenge. A második félidőre felébredtünk, sokkal jobban játszottunk, de ilyen nagy különbséget nagyon nehéz megfordítani. Különösen ilyen erős ellenfél ellen, amelyik saját tábora előtt játszik. Gratulálok még egyszer, és remélem, ez a két csapat fog játszani a bajnoki döntőben! Sajnálom, és fáj is ez a mai vereség, de alig több mint két nap múlva ismét kemény mérkőzés vár ránk. Megint idegenbe megyünk, Zalaegerszegen sem lesz könnyebb dolgunk, hasonlóan erős ellenfél és hangulat vár ránk, nagy lesz a nyomás, ez szinte biztos. Remélem, ott nem csak egy félidőn át tudunk jól játszani, igyekszünk majd javítani. A kezdésre különösen oda kell figyelnünk, tanulni kell a hibáinkból, hogy ne kerüljünk újra nagy hátrányba. Ubillát mindenképpen meg kell állítanunk, de szinte az egész egerszegi csapatot sorolhatnám, akikre figyelnünk kell. Szabó Zsoltra, Drungilasra, az egész csapat nagyon erős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!