Körmend-ZTE a bronzéremért

2017. június 06., 18:30 szerző: Németh Zsolt fotós: Szendi Péter
komment
KÖRMEND - Szerdán kezdődik a bronzcsata Körmenden, ahol az Egis Körmend a Zalakerámia ZTE KK együttesét látja vendégül. A valamelyik gárda második győzelméig tartó párharc első mérkőzésén 18 órakor dobják fel a labdát.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A középszakasz után a harmadik helyen zárt az Egis Körmend, megelőzve a negyedik Zetét, így a piros-feketék kezdhetik pályaelőnyben a párharcot. Az már közhely, hogy a bronzért általában csalódott csapatok játszanak, de a sérülések mellett más lelki tényezők is befolyásolhatják a párharc kimenetelét. Mint köztudott, az Egis Körmend két idegenlégiósa egy közúti tragédia részese volt, amiben egy ifjú hölgy az életét vesztette.

- Nem tudjuk még biztosan, Lenzelle Smith mennyire van a történtek hatása alatt, hogy tud-e segíteni ebben a párharcban - kezdte gondolatait Gasper Potocsnik, a piros-feketék vezetőedzője.

- De vannak már problémáink is. Németh Ákos lázas beteg, így lehet, hogy ketten is hiányozni fognak a keretünkből. A többiek folyamatosan edzettek, készülnek a szezon utolsó mérkőzéseire, amelyekre reményeim szerint nem kell majd külön motiválni a gárdát.

Lenzelle Smith (labdával) és Terry Allen közúti tragédia részese volt egy hete. Nagy kérdés, hogy mennyire vannak még a történtek hatása alatt Fotó: Szendi Péter

A játékosaim az elődöntőben is megmutatták, hogy milyen hozzáállású, milyen karakterű kosarasok. Amúgy is, sportemberekről van szó, akiknek ez a munkájuk, ebben kell a lehető legjobban teljesíteniük, ezt ők is tudják, meg is mutatták az elődöntőben, ahol talán csak egy pici szerencse hiányzott, de láthatta mindenki azokat a találkozókat.

Ha már így alakult, akkor mindent meg kell tennünk a bronzérem megszerzéséért. A feladat nem lesz könnyű, hiszen ismerjük a ZTE gárdáját. Ott sem hosszú a keret túlságosan, de jól használják a rendelkezésre álló kosarasokat, akik kreatív, okos játékot produkálnak.

Jól dobnak távolról, de a palánk közelében is veszélyesek, épp ezért nehéz ellenük védekezni. És akkor még nem beszéltünk a gyors indításaikról, amit szintén jól csinálnak. Fel kell készülnünk a zóna elleni védelmükre is, amivel más csapatok orra alá is törtek már nem kevés borsot.

A szurkolóink egész évben mellettünk álltak, kiváló a táborunk, amire nagyon büszkék lehetünk, az ő segítségük nagyon sokat számított az egész idényben. Remélem, hogy ezt a támogatást most is megkapjuk tőlük, hiszen fontos számunkra ez a bronzérem!

Németh Zsolt

2017. június 06., 18:30 szerző: Németh Zsolt fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...