Sport

2017.02.26. 19:50

Körmendi siker a vasi rangadón

A kevesebbet hibázó Egis Körmend megérdemelten nyerte meg a nagy küzdelmet és sok hibát is hozó szomszédvári csatát. A Falco sokkal keményebben, sokkal jobban kosárlabdázott, mint legutóbb az MTE ellen, de a hazaiak ennyivel jobbak voltak ezen az estén.

Németh Zsolt

Körmend, 2002 néző V: Benczur, Söjtöry, Ádám

KÖRMEND: PETTY 16/6, Smith 5, Ferencz 9/3, ALLEN 23/6, CSORVÁSI 15

Csere: Gibbs 7/3, KROMAH 17/6, Horti -, Németh Á.

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

FALCO: GOVENS 14/9, BARHAM 26/15, Váradi 5,Kovács P. 6/6, PUSTAHVAR 10/3

Csere: Medford 6/3, Zigeranovic 6, Bognár -, Simon -, Tóth N. 8,

Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Az eredmény alakulása. 3. p.: 6-10. 8. p.: 22-15. 13. p.: 26-28. 19. p.: 44-40. 23. p.: 51-44. 29. p.: 63-59. 33. p.: 75-68. 37. p.: 87-73.

Az már egy nappal korábban eldőlt, hogy telt ház előtt rendezik a vasi rangadót, hiszen szombaton este az utolsó jegy is elkelt elővételben. A mérkőzés előtt köszöntötték a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium fiúcsapatát, amely megvédte országos középiskolai bajnoki címét. A feldobás előtt pedig a csapat egyik hűséges szurkolójára, a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Geröly Imrére emlékeztek. A körmendi légiósok közül az előző napon érkezett Cole Dickerson maradt ki, a többiek mindkét oldalon játékra jelentkeztek.

A Falco jóval összeszedettebben kezdett mint Győrben, Barham nyolc pontjával el is lépett. Igaz, a személyi hibák is jobban gyűltek vendégoldalon. Gyorsan egalizát a Körmend, potyogtak a kosarak. Petty második 2+1-es akciója már hazai vezetést ért. Gibbs hármasát követően öttel ment a Körmend, Srecko Sekulovic kért időt, de állandósult a piros-feketék vezetése. Csorvási kettese után már nyolc pont volt a difi, amit a kisszünetig ötre szűkített a Falco. Remekül védekezett az Egis Körmend, sorra lopta el a labdákat, de a támadásokból nem lett kosár. A másik oldalon Zigeranovic zsákolt, Govens triplát dobott és újra egyenlő volt az állás.

Zigeranovic faulttal együtt húzta be harmadik dupláját, ezt már Gasper Potocsnik nem hagyta időkérés nélkül, hiszen átvette a vezetést a vendégcsapat. Ferencz a 13. percben megsérült, de később, a második félidőben tudta folytatni a játékot. Kromah első körmendi ziccerével viszont megint fordult a kocka. Elképesztő csata dúlt a pályán, fantasztikus hangulatban, és nem kímélték egymást a játékosok. A négy pontos hazai fórt Tóth Norbert büntetőkkel tüntette el.

Allen hármassal, Petty tduplával jelentkezett a hazai időkérés után, Kovács tartotta triplával csapatát, de Kromah is betalált. Govens varázsolt be egy ziccert, de a hazai rohamok nem csitultak. Allen zsákolt, jöhetett a vendég időkérés. Rengeteg hiba csúszott a játékba, ami leginkább az iramnak és a tétnek volt betudható. A nagyszünetben hárommal ment az Egis Körmend. (44-41) Gyorsan hét lett belőle, Ferencz és Allen szerzett kosarat.

Aztán potyogni kezdtek a hármasok, amiből a Falco dobott kettővel többet, máris csak egy volt közte, jött a hazai idő. Petty találta magát a padon néhány rossz vállalás miatt. Minimális előnyben volt az MTE a negyed derekán, és továbbra is rengeteg hiba volt a játékban, de derekasan küzdöttek a felek. Barham hármasa után megint egyenlő volt az állás. (56-56) Ekkor a hazaiak dobhattak sorban büntetőket, de sok kimaradt ezek közül. Barham és Kromah váltott triplát, Ferencz is beszállt a buliba. Kromah öt pontot rámolt be, Gibbs kettese után pedig már kilenc volt közte, tombolt a hazai publikum.

Másfél perc alatt kettőre zárkózott a Falco, jöhetett az újabb hazai időkérés. Sorjáztak az eladott labdák, amiből az MTE jött ki jobban, Kromah ziccere után hét volt közte. Nem segített az időkérés, Allen hármasa után felharsant a „Tíz! Tíz!” rigmus. 80-68-nál Kovács Péter bokája sérült meg, le kellett cserélni. Allen pöckölt egy büntető utáni lepattanót saját gyűrűjébe, Váradi pontjait növelve, aztán bedobott két büntetőt, maradt tíz fölött a hazai előny. Smith zsákolt egy hatalmasat, amitől felrobbant a csarnok, főleg, amikor Allen és Ferencz is betalált és alig három perccel a vége előtt 16 ponttal volt előrébb az MTE. Innen már formaság volt a rangadó, amit a valamivel kevesebbet hibázó Egis Körmend nyert meg.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Gratulálok a játékosaimnak és az edzői stábnak, jó munkát végeztek. Egy jó csapat ellen sikerült nyernünk, amelyik keményen harcolt, mindent ki kellett adnunk magunkból a pályán a sikerért. Sok hiba, rossz döntés csúszott ma a játékunkba, gond volt a kizárásokkal, sok lepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek és számos eladott labdánk is volt Mindez annak is betudható, hogy új játékosaink is vannak, ebben a felállásban még nem játszottunk. De a lényeg a győzelem!

Srecko Sekulovic: – Gratulálok a körmendieknek, egy nagyon nehéz és kemény mérkőzést nyertek meg. Mi sokkal jobban kosárlabdáztunk, mint Győrben. Tudtuk, hogy nehéz itt Körmenden játszani, hiszen remek a szurkolás. Megpróbáltunk az elején alacsony szerkezetű ötössel meglepni a hazaiakat, ami az elején sikerült is. Kovács Péter remek munkát végzett Petty őrzésében. Többször is felzárkóztunk, de néhány hibánkat gyors indításokkal büntette a Körmend, amely sok támadó lepattanót is szerzett. Szerintem javuló teljesítményt mutatunk, jó úton vagyunk, megyünk tovább a következő két hazai mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!