Sport

2017.03.27. 18:52

Korosztályos sakkbajnokság Szombathelyen

Szombathely - A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség szervezte meg a városi korosztályos sakkbajnokságot.

Horváth Erika

Három korosztályban - U9, U11, U13 évesek - hirdették meg a hétfordulós, 20-20 perc játékidejű (plusz lépésenként 3 mp időhozzáadás) versenyt, összesen 28-an ültek asztalhoz a Haladás VSE sakktermében. Az U9-eseknél Ruck Sámuel szerezte meg az abszolút győzelmet 6 ponttal, mögötte Marton Eliána 5 ponttal zárt. A fiúknál Szabó Gergő (5) lett a második, András Ferenc (5) a harmadik.

A lányoknál Sziget Réka (3) végzett a második helyen. Az U11-es korosztályban Rátkai Miklós százszázalékos teljesítménnyel (7) nyert, az abszolút második, illetve a lányok győztese Nyúli Leila (6) lett. A fiúknál Kiss László (8) és Kormos Dániel (3), a lányoknál Vilics Hanna (4) és László Rebeka (4) volt még a két dobogós.

Az U13-as korcsoportban három fiú zárt 4 ponttal - Petróczy Zoltánt hirdették ki győztesnek, Mesits Maximot másodiknak, Rátkai Balázst pedig harmadiknak. A lányoknál Farkas Boglárka nyert 2,5 ponttal az 1 pontos Varga Gréta előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!