Sport

2015.05.27. 16:46

Kosárlabda diákolimpia: A Kölcseyé a bronz, az NLG kosarasai a negyedikek

A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium fiúcsapata harmadik, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumé negyedik helyezést szerzett a kosárlabda diákolimpia V. korcsoportos országos döntőjében.

Horváth Erika

A kosárlabda diákolimpia pécsi országos döntőjébe két Vas megyei fiúcsapat jutott be: a megyei első Kölcsey gimnázium a hazai elődöntőben, a második NLG a kaposvári tornán megszerzett első helyezésével vívta ki a jogot az országos döntőre.

Kölcsey Ferenc Gimnázium bronzérmes gárdája. Elöl (balról): Faragó Zsombor, Gosztom Dániel, Láng Zsombor, Murai Gábor, Csák Máté, Laczó Levente, Németh Levente. Állnak: Érsek István edző, Oroszi Viktor, Németh Ákos, Kocsis Tamás edző, Oroszi Bence, Doktor Péter, Kovács Kálmán testnevelő (Fotó: Kölcsey Ferenc Gimnázium)

A nyolc csapat két csoportban kezdte meg a küzdelmeket, a sorsolás szeszélye a két vasi együttest egy négyesbe juttatta. És rögvest egymás ellen is kezdtek: 64-55-re a körmendiek nyertek. A folytatásban a Kölcsey a tiszaújvárosi Eötvöst 84-56-ra, majd a debreceni Kossuthot 85-62-re verte, így csoportelsőként várhatta a keresztjátékot. De a legjobb négy közé jutott a betegsége miatt Molnár Leventét nélkülöző NLG is – csoportmásodikként –, hiszen a vereség után mindkét meccsén magabiztosan győzött: a Tiszaújvárost 71-39-ra, a Debrecent 81-61-re múlta felül. Következtek az elődöntők, ahol a kölcseysek a végig kiélezett, hatalmas csatában egy ponttal, 73-72-re alulmaradtak a B csoportban második budapesti Csík Ferenc gimnázium csapatával szemben.

Az NLG a B csoport elsőjével, a Testnevelési Egyetem gyakorló sportiskolájával találkozott, és 83-51-re kapott ki. Az aranyért tehát két fővárosi, a bronzért két vasi csapat csapott össze. A fináléban egy ponttal, 93-92-re a TF-sek nyertek. A harmadik helyet pedig a Kölcsey szerezte meg, amely második pécsi találkozójukon 11 ponttal volt jobb a Nagy Lajosnál (76-66).

Az All Star-csapatba a körmendiektől Németh Ákost, a szombathelyiektől Kozma Gergőt választották be. A csapat legjobbja címet a Kölcseyből Laczó Levente, az NLG-ből Horváth Barnabás érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!