Sport

2015.04.24. 12:54

Kosiba Dániel vb-n játszhat

A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka játékosa, Kosiba Dániel is részt vehet a vasárnap kezdődő kínai asztalitenisz világbajnokságon.

Unger Tamás

Április 26. és május 3. között a négy és fél millió lakosú Szucsou lesz a házigazdája az egyéni asztalitenisz vb-nek. Eredetileg hét magyar állt volna asztalhoz, ám előbb mandulaműtétje miatt Madarász Dóra dőlt ki a sorból, majd csütörtökön az is eldőlt, hogy a női mezőny 15. kiemeltje, Póta Georgina sem tud indulni deréksérülése okán. Utóbbi befolyásolja a CVSE válogatottja, Kosiba Dániel szereplését is, hisz Pótával játszotta volna a vegyes párost. Így a világranglista 108. helyén jegyzett asztaliteniszező egyéniben, valamint férfi párosban – Jakab Jánossal (119.) – áll asztalhoz. A további magyar indulók: Pattantyús Ádám (90.), Lakatos Tamás (208), illetve Pergel Szandra (136.).

Kosiba Dániel a CVSE-t is képviseli a világbajnokságon. Fotó: Unger Tamás

– Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, előbb ausztriai edzőtáborban voltunk, majd Budapesten belga, kanadai és iráni válogatottak ellen gyakorolhattunk – mondta elutazása előtt Kosiba. – Jó formában érzem magam, remélem a legjobbat tudom nyújtani. Felkerültem a 128-as főtáblára, ez azt jelenti, hogy először a 64 közé jutásért kell játszanom.

A kínai világbajnokságon száz országból 286 férfi és 226 női versenyző indul – szokás szerint a legnagyobb eséllyel a hazaiak, illetve az ázsiaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!