Sport

2015.06.29. 14:54

Koszár kiváló formában - Ausztriában harmadik lett, Szlovéniában nyert a gotthárdi futó

Fürstenfeld, Ormos - Egymás után két nemzetközi versenyen is dobogóra állhatott Koszár Zsolt, a Synergy Fitness SzentgotthárdSE hosszútávfutója: Ausztriában harmadik, Szlovéniában első lett.

Horváth Erika

A fürstenfeldi rangos utcai futóversenyen a különböző távokon több mint négyszázan álltak rajthoz. A 10 kilométeres főfutam színvonalát három kenyai futó, illetve egy olimpikon is emelte. Ott volt a mezőnyben a Synergy Fitness Szentgotthárd SE két kiválósága, Koszár Zsolt és Somogyi Gábor is és mindketten nagyszerű formát mutattak. Zsolt taktikus versenyzéssel egyedül tudta felvenni a versenyt a mezőnyből az afrikai különítménnyel; 29:37 perces kitűnő időeredménnyel harmadik lett az abszolút sorrendben. Az 53 esztendős Somogyi Gábor az abszolútban a nyolcadik, korcsoportjában pedig az első helyen végzett 34:18-cal. Az 5 km-es futamban Benkő Nóra (Synergy) abszolút második helyet szerezte meg.

Szlovéniában, az Ormosban rendezett esti utcai futóversenyen Benkő Nóra és Koszár Zsolt állt rajthoz a gotthárdiak közül. A nők távja 4, a férfiakra 4,8 km volt öt, illetve hat lejtős-emelkedős körben. A férfiaknál Koszár Zsolt kiélezett csatát vívott a szlovének egyik legjobb hosszútávfutójával, a hajrá viszont az övé volt, végül magabiztosan, több mint 8 másodperccel nyert riválisa előtt (13:53). Benkő Nóra is jól finiselt, a nők mezőnyében a hatodik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!