Sport

2017.04.17. 17:10

Országos bajnokságon jártak a Budoka és a Sakura sportolói

Szép Vas megyei eredmények születtek a Shotokan Karate International szervezet magyarországi szövetsége (SKIF-H) által rendezett országos bajnokságon.

Tóth Gábor

A bajnokságnak a budapesti UTE Megyeri úti judocsarnoka adott helyet. A versenyre 22 egyesület 210 versenyzője nevezett - népes mezőny gyűlt össze. Vas megyét a kőszegi Budoka Karate Egyesület és a szombathelyi Sakura Egyesület versenyzői képviselték a tatamin.

Országos bajnoki címet szerzett Pál Alexandra Anna a 8 évnél fiatalabb lány kihon ippon kumite kategóriában, valamint Verko Djordevic a 8 évnél fiatalabb fiú kata és kihon ippon kumite kategóriában. Ezüstérmes lett Pál Alexandra Anna 8 évnél fiatalabb lány kata, Tatár Csenge a 14 éves lány kata, Győző Bálint a 15 éves fiú ippon shobu kumite kategóriában.

Érmesek. Hátul balról Tatár Csenge, Bruckner Olivér, Győző Bálint. Elöl Verko Djordevic, Németh-Steff Hanna, Pál Alexandra Anna Fotó: Sakura

A dobogó harmadik fokára állhatott Németh-Steff Hanna 8 évnél fiatalabb lány kihon ippon kumite, Tatár Csenge a 14 éves lány ippon shobu kumite, Bruckner Olivér a 14 éves fiú ippon shobu kumite kategóriában. Verko Djordevic a Sakura karatékája, a többiek a Budoka éremkollekcióját bővítették. A busapesti verseny a májusi csehországi SKIF Európa-bajnokság válogatója is volt egyben - az eredményeknek köszönhetően több vasi sportolónak jó esélye van a válogatott kerettagságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!