Sport

2017.07.07. 17:20

Kőszegi úszó szép eredményei a szervátültetettek világjátékán

MÁLAGA - Szép eredményekkel tért haza Spanyolországból, a szervátültetettek világjátékáról a veterán kőszegi úszó, Nádasdy József.

Tóth Gábor

A 21. alkalommal megrendezett nemzetközi erőpróbán 52 ország 2300 sportolója vett részt. A szervátültetett magyar válogatottban ezúttal is helyet követelt magának Nádasdy József. Az 59-69 évesek korosztályában induló kőszegi úszó szép eredményekkel hívta fel magára a figyelmet: 100 m mellen ötödik, 50 m mellen negyedik, 100 m háton hatodik, 50 m háton ötödik, míg 50 m gyorson hetedik lett.

- Komoly munka, kiválasztási folyamat előzte meg a világjátékokat - jelezte Nádasdy József. - A szövetség három országos szintű bajnokságot szervez, amelyek egyben válogatók is - novemberben, februárban és májusban. A legjobbak aztán edzőtáborban folytatják, közülük pedig azok utazhatnak, aki megússzák a nemzetközileg előírt szintidőket. Évről évre egyre erősebb a mezőny, felkészült úszók vesznek részt a világjátékokon. És hát az ember öregszik, nekem 65 évesen például 59 éves versenyzőkkel is fel kell vennem a harcot - ami nem könnyű. Most Spanyolországban olyan népes volt a mezőny, hogy több számban is előfutamokat rendeztek, így roppant sűrű volt a programom, egymást érték a versenyek. Az eredményeimmel teljes mértékben elégedett vagyok, jó időket úsztam, részt vehettem a döntőkben, a szűk elit tagjaként zártam a világjátékokat. Köszönöm a kőszegi és a szombathelyi uszoda munkatársainak a támogatásukat - sokat segítettek a felkészülésben, A következő országos verseny ismét novemberben lesz, így most fújhatok egy kicsit - aztán természetesen ismét medencébe szállok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!