Sport

2015.06.01. 14:15

Köszönet a szurkolóknak és a szakmai stábnak - Mészöly Géza szerint a küzdeni tudás sikere a bennmaradás

Szombathely - Egy igen zaklatott időszak után vette át a csapat irányítását május elején Mészöly Géza. De - mint mondja - a fiúk és a szakmai stáb jelesre vizsgázott.

Mindenkinek helyén volt a szíve és a lelke. A kitartás és az utolsó percig való küzdés sikere a csapat bennmaradása. Az edző köszönetet mondott a szurkolóknak és a támogatóknak, hogy a nehéz időszakban is a csapat mögött álltak.

- Az utolsó mérkőzésen dőlt el a bennmaradás. Ilyenkor ez siker. Mi volt ennek a kulcsa?

- Azt hiszem, itt nem egy kulcsról, hanem egy egész kulcscsomóról kell beszélnünk. Számomra nagyon meghatározó volt már a felkérésem időszakában is az a hangulat, amit itt Szombathelyen tapasztaltam. Nagyon jó közösség, sokra hivatott csapat a Haladás, amely egy nehéz, zaklatott periódusokkal teli időszakon van túl. Amikor ideérkeztem, azt láttam, hogy a játékosállomány tudása megvan, viszont a sikerhez, az előrelépéshez a fejekben is rendet kell tenni. Fontos, hogy a játékosok bízzanak, higgyenek magukban és a csapatban is. Minden erőnkkel azon voltunk, hogy a Haladás a következő évben is a Nemzeti Bajnokság első osztályát alkotó 12 csapat egyike lehessen. Nagy-nagy köszönet a szurkolóknak, hogy bíztak, hittek bennünk. És köszönet a szakmai stábnak és a csapat mögött álló támogatóknak, szponzornak, akik a nehézségek ellenére kitartottak mellettünk.

- Ha sikerül megállapodniuk a jövő évről, hogyan tovább?

- Mindenképpen szükség lesz az egész év áttekintésére, a tanulságok levonására. Mint már említettem, zaklatott periódusokkal tarkított év volt ez a Haladásnak. Volt olyan, amire könnyebben lehetett megoldást találni, és van olyan, amihez építkező munkára van szükség. Autót sem lehet menet közben megszerelni. Amit én látok és tapasztalok az az, hogy tavasszal több fontos változás is elindult a csapat életében. A Haladás tulajdonosai nagyon jól látták, hogy a megfelelő, felelősségteljes szakmai háttér elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a csapat hosszú távú jövőjét, anyagi biztonságát megalapozzák. Az ehhez szükséges döntések, lépések már megtörténtek

- Milyen terveik vannak a következő szezonra?

- Bár a bajnokság most véget ért, a munka nem áll le egy percre sem. Cél, hogy jövőre a Haladás egy erős, középmezőnybeli csapat lehessen. Ehhez persze sokat kell dolgozni. A keretet mindenképpen egyben kell tartani. Úgy gondolom, ha az a kitartás, küzdeni akarás, ami itt a véghajrában volt, megmarad a következő szezonra is, akkor a csapat jó esélyekkel vághat neki az ősznek. Látom azt is, hogy megvan az a fajta jövőképe a csapatnak, ami előreviheti. Fontos, hogy a szükséges szakmai háttér adott. A licencjogot is megszerezte a csapat. Ma már arról is beszélnünk kell, hogy a hosszú távú építkezéshez elengedhetetlen az anyagi biztonság. Itt, Szombathelyen ez is megvan. Mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy Hali nem csak a klub, de a város hírnevéhez is méltó, a szurkolók által szerethető csapat legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!