Sport

2017.01.13. 18:15

Kötelező a győzelem a Falco számára

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában pénteken 18 órás kezdéssel a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a kötelező győzelem reményében fogadja a Jászberényt.

Tóth Gábor

A Falco (7/5) a tabella hatodik helyéről fut neki a mérkőzésnek, a Jászberény (4/8) a 11. a rangsorban. A Berény az előző három bajnokiját elbukta, az új évet a ZTE elleni hazai vereséggel kezdte. De roppant érdekes mérleggel rendelkezik: négy győzelméből ugyanis hármat idegenben szerzett. A Falco jó formában, zsinórban három győztes bajnokival a háta mögött várja a találkozót, az előző körben pedig megszerezte az első idegenbeli győzelmét Sopronban.

Tóth Norbert beteg volt a héten, de vállalja a játékot Fotó: Unger Tamás

- Nem beszélek mellé, ezen a mérkőzésen számunkra kötelező a győzelem - szögezte le Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Megítélésem szerint minden poszton erősebbek vagyunk ellenfelünknél, és a kispadunk is hosszabb, jobb. Persze ez nem jelenti azt, hogy lebecsülhetnénk a Jászberényt. Riválisunk idegenben jobban teljesít, úgy tűnik, hogy jobban megy a csapatnak, amikor teher nélkül kosarazhat - márpedig a tét most csak minket nyom. Ha pedig belelendül, képes meglepetésekre, ezt példázza a Körmend elleni győzelme, de például a Szolnoktól is csak nyolc ponttal kapott ki. Ellenfelünk szűk rotációval dolgozik, főként a légiósok játékára, egyéni képességeire épít. Ennek megfelelően a csapatomtól ismét szervezett játékot, stabil védekezést várok. Az első perctől kezdve irányítanunk kell a meccset, és akkor nem lehet probléma. A Sopron elleni idegenbeli győzelem nagy lökést adott a társaságnak, jó a hangulat az öltözőben, és szerintem a formánkkal sincsen probléma. Ugyanakkor az a győzelem csak akkor lesz értékes, ha a Jászberény elleni meccset is behúzzuk - ezt a fiúk is pontosan tudják. Tóth Norbert betegséggel bajlódott a héten, három napot kihagyott, vállalja a játékot, de biztosan nem lesz tökéletes fizikai állapotban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!