Sport

2016.04.26. 15:58

Kötéllel az iskoláért - hét vasi érem az országos diákolimpiáról

Tata - Hét érmet - két aranyat, két ezüstöt és három bronzot - hoztak a kötélugró diákolimpia országos döntőjéről a Vas megyeiek.

Horváth Erika

A tatai döntőben a megyei versenyekről továbbjutottaknak gyorsasági számokban és szabadon választott gyakorlatukkal kellett helytállniuk. Eredményt a részfeladatokban is hirdettek, de érem csak az összetett verseny dobogósainak járt. A leigazolt kötelesek kategóriájában a Kötélugró Klub Szombathely versenyzői közül az I. korcsoportos Nagy Lotti (Gothard) diákolimpiai bajnoki címet szerzett - a 30, a 90 mp-es gyorsasági számban, de szabadon választottban is a legjobbnak bizonyult -, ugyanitt Baumgartner Luca (Gothard) a dobogó második fokára állhatott fel. A III. korcsoportban Bakó Lili (Paragvári) bronzérmes lett. A B, az amatőrök kategóriájában Papp Virág (Zrínyi) szintén a harmadik helyet szerezte meg. A szombathelyiek közül Varga Flóra (IV. kcs., Waldorf) a 3 perces gyorsasági számban a legjobb volt.

Az I. korcsoport három szombathelyi érmese. Balról: Baumgartner Luca, Nagy Lotti, a diákolimpiai bajnok és Papp VirágFotó: Gombkötő Regina

A gersekaráti K. ötélugró Diák Sportegyesület tagjai az amatőr kategóriában mutatták be tudásukat, Érem három fiúversenyzőjük nyakába került: a IV. korcsoportos Vörös Bálint (Gersekarát) aranyat nyert, az V-VI. korcsoportosoknál Pintér György (Béri Balogh, Vasvár) ezüst-, Sági Patrik (Jurisich) bronzérmes lett. A gersekarátiak öt elsőséget szereztek a részfeladatokban; Csordás Cintia (III. kcs., Somogyi, Körmend), Pintér Éva (V. kcs., Jurisich), Pintér György és Vörös Bálint a 30 mp-es futásban, utóbbi szabadon választottban is nyert.

A jobb vasi eredmények. I. korcsoport, lány, A kategória (igazoltak): 1. Nagy Lotti (Gothard), 2. Baumgartner Luca (Gothard), 4. Gyurkó Gloria (Bolyai). B kategória (amatőrök): 4. Papp Virág (Zrínyi), 6. Kovács Mirella (Kardos, Vasvár). II. kcs., lány A: 5. Varga Laura (Nyitra). B: 4. Kiss Rebeka (Kardos). III. kcs., lány, A: 3. Bakó Lili (Paragvári), 9. Fekete Anna (Bolyai). B: 5. Vininger Regina (Gersekarát). IV. kcs., lány, A: 4. Varga Flóra (Waldorf). B: 9. Sági Bianka (Gersekarát). Fiú, B: 1. Vörös Bálint (Gersekarát). V. kcs., lány, A: 5. Nagy Lola (NLG). B: 4. Pintér Éva (Jurisich, Kőszeg). V-VI. kcs., fiú, B: 2. Pintér György (Béri Balogh, Vasvár), 3. Sági Patrik (Jurisich), 5. Németh Szilárd (Evangélikus).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!