Sport

2015.11.23. 16:10

Következik a tizedik világbajnokság

Szombathely, Dublin – Tizedik (!) kick-boksz világbajnokságára készül Dancsó Zoltán a Perfect Change-Metex05 Controll SE hatszoros amatőr vb-aranyérmese.

Tóth Gábor

A héten Írország fővárosa, Dublin ad otthont a WAKO (World Association of Kick-Boxing Organisation) világszövetség kick-boksz világbajnokságának. Az erőpróbán ketten képviselik a vasi, szombathelyi színeket: Dancsó Zoltán versenyzőként, Koszogovits Mihály pedig edzőként.

Dancsó Zoltán roppant sikeres pályafutást tudhat maga mögött, tizedik vb-jére készült fel, hatszoros világbajnokként (2001, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011) utazik Írországba – ráadásul eddigi kilenc vb-jén mindig döntőbe (1997, 1999, 2013) jutott. A Perfect Change-Metex05 Controll SE sportolója a mezőny legidősebb, legtapasztaltabb, legsikeresebb versenyzői közé tartozik. A klasszis a -98 kilós súlycsoportban, a light-contact mezőnyében lép tatamira közel 38 évesen.

– Dancsó Zoli mindent beleadott a felkészülésbe, remek munkát végzett, ismét esélyes egy jó eredményre. Hatalmas rutinnal van felvértezve, technikailag pedig kiemelkedik a mezőnyből – fogalmazott Dancsó és a válogatott edzője, Koszogovits Mihály.

A magyar válogatott vasárnap szállt repülőre, a megérkezés után rögtön megtörtént a mérlegelés, hétfőn nevezés és sorsolás szerepelt a programban, a világbajnokság kedden kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!