Sport

2015.03.04. 18:20

Közel 300 kislány röplabdázott Szombathelyen

Három korosztály 41 csapata, közel 300 gyerek részvételével rendezte meg a Szombathelyi Sportiskola és a Vas Megyei Röplabda Szövetség a Savaria Kupa lány röplabda utánpótlástornát.

Unger Tamás

Három helyszínen, hét pályán, gyermek, mini és szupermini kategóriában rendezték a mérkőzéseket (a serdülők versenye betegségek miatt elmaradt, később pótolják). Tíz játékvezető mellett húsz önkéntes is tevékenykedett a torna színvonalas lebonyolításában.

Parázs hangulatú, nagy csatákat hozott a gyermek, U14-es korosztály versenye. A tíz csapat két csoportban kezdett, a döntőt a Gödöllő nyerte 2:1 arányban a Tatabánya ellen. A hazaiakat a Sportiskola gyermek felzárkóztató csapata (edzők: Borsodi Gábor, Galambos Krisztina) képviselte, amely 10.-ként zárt. A gárda legjobbjának Majczán Lilit választották.

A minik (U12) versenyére 15 csapat, köztük hat vasi nevezett. A csoportmérkőzéseket követően keresztjáték következett, végül a helyosztók. A legjobban a Sportiskola II. csapata szerepelt. A körbeveréseknek köszönhetően résztvevője lehetett a hármas döntőnek. Ott a Gödöllőt megverte, a Dunakanyarral szemben alulmaradt, így ezüstérmet szerzett. A 4–6. helyért rendezett csatákból a Pankasz került ki a legjobban, megszerezte a negyedik helyet, a Gothard I. hatodik lett.

Az U10-es, szupermini korosztály 12 csapata 5x5-ös pályán könnyebb labdával két 15 pontig tartó szettből álló meccseket játszott. A legjobban a nagybajomiak szerepeltek. A vasiak közül a Pankasz I. (edző: Ráncsikné Tuboly Katalin) tudott dobogós helyen, bronzérmes pozícióban végezni. A csapat legjobbja Bicsák Bianka lett. A házigazdák Leon-Sportiskola néven szerepelt együttesei közül a II. számú volt a legeredményesebb a hatodik helyével. Legjobb játékosának Avas Viktóriát választották. A szombathelyi csapatokat Véghné Bujtás Anita, Fazekas Szilvia, Bedőcs Gergely, Tóthné Szőke Csilla és Tóth Zsuzsanna készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!