Sport

2015.10.01. 16:32

Közel a címvédés, ismét Eb-t nyerhet Kiss Norbert

Jarama - Ezen a hétvégén Spanyolországban, Jaramában rendezik az FIA kamion Európa-bajnokság idei 9., utolsó előtti versenyhétvégéjét. A listavezető, címvédő Kiss Nobert már most begyűjtheti második Eb-aranyát.

Tóth Gábor

Az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport szombathelyi pilótája, Kiss Nobert magabiztosan, 149 ponttal vezet legfőbb üldözője, a német Jochen Hahn és további három egységgel a cseh Adam Lacko előtt. Ez akkora előny, hogy nagy valószínűséggel Spanyolországban, akár már az első futamon begyűjti a második Európa-bajnoki címét vagyis nem kell kockáztatni, ezúttal elég a biztonságos autózás is.

- Jaramában szereztük meg az első győzelmünket, tavaly mindkét nap én voltam a leggyorsabb az időmérőn, és meg is nyertem mindkét első futamot, vagyis kedveljük a spanyol versenyt, fekszik nekünk a pálya - fogalmazott Kiss Nobert. - Így bizakodva várom a szombatot, ahol szeretnék a pole pozícióból ismét nyerni, és futamgyőzelemmel megszerezni az idei bajnoki címet. Emellett szeretném növelni az egy szezonban megszerzett győzelmek számát is a rekordot ugyan már én tartom, de a célom az, hogy olyan magasra tegyem a mércét, amennyire csak lehet.

Kiss Norbert boldogsága érthető, eddig tökéletes szezont fut, már szombaton történelmet írhat
Fotó: Oxxo Racing-Axxyss Motorsport

Az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport a csapatversenyben második helyen áll, 19 ponttal lemeradva a Buggyra Racing mögött. Ez a hátrány behozható tökéletes lenne a szezon, ha összejönne a csapatbajnoki cím is.

Menetrend, szombat: 9.00 1. szabadedzés, 10.20 2. szabadedzés, 12.00 időmérő, 14.30 1. futam, 16.45 2 futam. Vasárnap: 10.05 időmérő, 12.35 1. futam, 14.50 2. futam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!