Sport

2015.09.02. 14:19

Közeleg a nyitánya teke NB I-ben - Öt másodosztályú vasi csapat a férfiaknál

A 2015/2016-os szezonban öt Vas megyei csapat száll harcba a bajnoki pontokért az NB I-es férfi tekebajnokság nyugati csoportjában.

Horváth Erika

A hétvégén elrajtolnak az NB-s tekebajnokságok. A férfi másodosztály (NB I.) nyugati csoportjának 12 csapatából öt vasi. A csapatvezetőket arról kérdeztük, mit várnak az új szezontól?

- A keretünkben nem történt változás. Szeretnénk a legutóbbi negyedik helyünket is felülmúlni, mindenképpen a dobogón végezni. Persze tökéletesen a bajnoki címmel lennénk elégedettek - mondta Tróbert József, a Thermalpark-Szentgotthárd szakosztályvezetője. - Továbbra is a saját nevelésű, illetve szentgotthárdi játékosokra alapozunk. Sok múlik a kezdésen.

- Nálunk is minden maradt a régiben - jelentette Musits József, az elmúlt szezonban ötödikként záró Csákánydoroszlói SE csapatvezetője. - Az egyetlen változás, hogy az NB II-es Nagymizdóból leigazoltuk Vilics Gábort. A tavalyinál jobb helyezésre törünk, talán még a dobogót is megcélozhatjuk. A felkészülésünk jól sikerült, a sorsolásunk sem rossz, már az elején letudjuk az erős ellenfelek elleni meccseket.

Hamarosan, a hétvégén már a golyóért nyúlnak a tekézők Fotó: Szendi Péter

- Idén is a biztos bentmaradást tűztük ki célul, de ha ezúttal elkerülnek bennünk a gondok-bajok, talán a középmezőnybe juthatunk - mondta Svajda Győző, a Balogunyom TK vezetője. - Két játékosunk, Virág Péter és Kiss Imre abbahagyta a játékot, helyettük a Horváth TK-ból igazoltunk két tehetséges fiatalt. A 17 éves Horváth Márton serdülő válogatott, ő már a felnőtt csapatban is játszhat, ám a 15 éves Horváth Flóriánra az új versenykiírás szerint ebben a szezonban még csak az ifjúsági meccseken számíthatunk. Továbbra is a VAOSZ-ban játsszuk a hazai bajnokijainkat szombati napokon 13 órától.

A biztos bentmaradás a célja a Kőszegi SK-nak is.

- Az egyetlen új igazolásunk ifjúsági játékos Málovits Martin. Viszont új edzőnk van Mógor László személyében - árulta el Táncsics Péter szakosztályvezető. - Mivel megfelelő pálya híján a szombathelyi VAOSZ-ban játsszuk a hazai meccseinket, ezekre a szurkolóink számára ingyenes buszt indítunk.

Újoncként száll harcba a bajnoki pontokért az NB II. bajnokaként feljutott Arborétum Herény SE.

- Maradt a nyolc felnőtt és két ifijátékosunk, akikkel a bajnoki címet nyertük - mondta Biró Ferenc, aki maga is gurít a csapatban. - Annyi a változás, hogy leigazoltunk egy amatőr játékost, Nyúl Mihályt, illetve egy 10 éves fiatalt, Szíjártó Bálintot. Tudjuk, hogy ebben az osztályban sokkal erősebb csapatokkal kell megküzdenünk, de szeretnék a középmezőnyben, annak is inkább az elején vágezni. Mi is a VAOSZ-ban játsszuk a hazai bajnokijainkat.

Címkék#teke#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!