Sport

2014.07.23. 19:25

Közeleg a Rába Úszás

Uraiújfalu - Az Arrabo Szabadidősport Egyesület már a 27. Rába Úszásra készül. Az idei teljesítménypróba augusztus 2-án, szombaton lesz.

Horváth Erika

Vas megye egyik nagy hagyományokkal bíró nyári sportrendezvénye a Rába Úszás. Augusztus 2-án, szombaton 11 órakor rajtol a 27. rendezvény, ahogy mindig, az Uraiújfalut Ostffyasszonyfával összekötő úton található Ragyogó-hídtól. A táv 4,3 folyamkilométer, amit 2 órás szintidő alatt kell teljesíteni. Nevezni a rajt helyszínén lehet majd 9 órától.

A Ragyogó híd közúton Celldömölk vagy Répcelak felől közelíthető meg. A vonattal érkezőket autóbusszal várják Répcelakon és Celldömölkön a vasútállomás előtt (Répcelakról 8.40, Cellből 9.30-kor indul a busz rajthelyhez.) A rajt helyszínén sportorvosi vizsgálatot is biztosítanak a szervezők, a 70 éven felüli nevezők számára ez kötelező. A duzzasztott víz lehetővé teszi, hogy áradás vagy aszály esetén is megtartsák a próbát. A rendezvény csak akkor marad el, ha a Rába vízének hőmérséklete nem éri el a 18 Celsius-fokot. Az úszók a próbán saját felelősségükre vehetnek részt, a vízen mentőcsónakokkal kísérik őket.

A Rába Úszás 26 éves almanachjában 59 olyan próbázó neve szerepel, aki legalább ötször teljesítette a távot. Ebből 29 sportembert már a Rába Úszás örökös bajnokává avattak – ők legalább tízszer gyűrték le a 4,3 km-t sikerrel. A rekorder a körmendi Kunovits László, aki mind a 26 eddigi Rába Úszást teljesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!