Sport

2013.01.03. 11:14

Kulcsár Kornél belgiumi próbajátékon

Szombattól tíz napon keresztül a belga elsőosztályú Lierse SK teszteli a Szombathelyi Haladás 21 esztendős középpályását, Kulcsár Kornélt.

Pum András

A 16 csapatot felvonultató belga elsőosztály 14. helyén álló Lierse SK együttesénél készül tíz napon keresztül Kulcsár Kornél. A belgák próbajátékra hívták a futballistát, aki pénteken utazik, és két edzőmérkőzést is vív a sárga-fekete csapat színeiben.

- Péntek reggel hét órakor indul a gépem Belgiumba, tíz napig készülök a belga Lierse együttesénél - mondta Kulcsár Kornél a www.haladas.hu oldalon - Közben pár napra hollandiai edzőtáborba is utazik a csapat.

Kulcsár Kornél nagy lehetőség előtt áll

- A Haladásban ősszel nem sok lehetőséget kapott. Hol figyeltek fel önre?

- Még Kaposváron volt egy portugál csapattársam, ő időközben játékosmenedzser lett és beajánlott a belgáknak. Természetesen nagyon örülök a lehetőségnek, szívesen utazok ki. Az erőnlétemmel nem lehet probléma, a bajnokság befejezése után csak egy hetet pihentem, azóta Fazekas Róbert irányításával heti négy erőnléti foglalkozáson vettem részt.

- Már korábban megkaptuk a kikérőt, megbeszéltük Artner Tamással és Illés Bélával, hogy kiengedjük Kornélt próbajátékra. Meglátjuk, hogy vélekednek a belgák, az biztos, Kulinak és nekünk tapasztalatszerzésre mindenképpen jó lesz ez a tíz nap - mondta Tóth Miklós,a Haladás ügyvezető igazgatója.Tóth Miklóstól megtudtuk, az első edzés január 5-én, azaz szombaton, 10.30-kor lesz. A Lierse január 8-án este nyolc órakor a holland Veenendaal ellen idegenben, majd 12-én 14 órakor, odahaza a szintén holland Den Bosch ellen játszik felkészülési-mérkőzést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!