Sport

2015.10.08. 11:54

Kupameccset nyertek a kézis lányok

Szombathely - Magabiztosan győzte le NB I/B-s ellenfelét a Magyar Kupa második fordulójában a Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA NB II-es női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA (NB II.)– VKL SE Győr (NB I/B) 39-24 (20-10).

Szombathely, néző, Magyar Kupa, női kézilabda-mérkőzés. vezette: Fábián, Földesi.

Szombathely: Tömő – Mayer 6/2, PUKLER 9/2, CSÁSZÁR 4, Ghetu 2, Gaylhoffer 3, SZENDREI 10. Csere: Jurik (kapus), Győrffy 1, Debreczeni 1, Mórocz 2, Jámbor, Szecsődi 1, Gerencsér, Cser, Csépke. Edző: Bölöni Roland.

Pukler Glória 9 góllal járult hozzá a fölényes győzelemhez. Fotó: Unger Tamás

Vas megyét egyedül a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapata képviseli a Magyar Kupa 2015/2016-os kiírásában – az első fordulóban kiemelt volt az egyesület. Bár a VKL SE Győr egy osztállyal feljebb szerepel, a találkozónak mégis a házigazda volt az esélyese – nem csak a hazai pálya miatt. Lendületesen kezdték a mérkőzést a szombathelyi lányok, gyorsan előnybe kerültek (5:2). Aztán megtört a lendület, kapkodó lett a játék, egyenlített a Győr (17. perc: 9-9). Az időkérést követően rendezték soraikat a hazaiak, állva hagyták ellenfelüket, a szünetre már tízgólos előnnyel vonulhattak. Fordulás után is az történt a pályán, amit a szombathelyiek akartak, egyre nőtt a különbség, végül kiütéses vereséget szenvedett a Győr. Biztosan jutott a sorozat következő körébe az SZKKA.

Bölöni Roland: – Gratulálok a lányoknak, örülök, hogy ki tudtuk szolgálni szépszámú szurkolótáborunkat. A fejlődésünk érdekében szükségünk van az ilyen meccsekre, bízom benne, hogy minél tovább tudunk menetelni a kupában.

A 3. forduló párosítását október 21-én sorsolják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!