Sport

2016.11.05. 19:29

Küzdelmes mérkőzésen őrizte meg veretlenségét az Egis Körmend

Az első negyed gyenge játéka után egy parádés rohanással fordított az Egis Körmend a Pécs elleni találkozó második tíz percében. Bár a hullámvölgyek ezúttal sem kerülték el a hazaiakat, és a vendégek nagyot küzdöttek első idei idegenbeli győzelmükért, de ezt nem sikerült megszerezniük, mert a Körmendben mindig volt valaki, aki megrázta magát.

Németh Zsolt

 

Körmend, 2000 néző V: Pálla, Farkas, Vida

KÖRMEND: PETTY 27/6, L. Smith 9/3, Saddler 2, LOVERIDGE 14/6 Horti 3

Csere: ALLEN 18/3, Csorvási -, FERENCZ 12/6, Németh Á. -

Vezetőedző: Teo Csizmics

PÉCS: Nelson 6, C. SMITH 18/6, SUPOLA 17/9, Budimir 12/6, SEJFIC 11

Csere: Antóni 6/6, Bíró 3/3, Bödör -, Halász 2

Vezetőedző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása. 5. p.: 6-6. 9. p.: 8-14. 12. p.: 17-21. 16. p.: 40-21. 22. p.: 45-34. 27. p.: 52-52. 34. p.: 71-55. 38. p.: 77-66.

Kipontozódott: Antóni 39. p.

Fotó: Németh Richárd

Budimir kosarára Saddler válaszolt, de a pécsiek játszottak aktívabban és a kevés pontot hozó első percekben általában lépéselőnyben voltak. A hazaiak az elején a létszámfölényes helyzeteiket is elrontották, Chris Smith hármasa után öttel lépett el a Pécs, jött a hazai fejmosás. Antóni is triplát dobott, tartotta előnyét a vendégcsapat, pedig igyekeztek, de sokat hibáztak a piros-feketék. Fergeteges buzdítás formájában a nézőtérről jött a segítség, Ferencz tört be majd Petty szerzett hármast, de Sejfic könnyed kettes dobhatott. A fordulat a 13. percben állt be, amikor egy szerzett labdából Allen dobott kosarat. 22-21-nél Csirke Ferenc kért időt. Nem tudhatta a vendégek mestere, hogy a java még ezután jön. Két gyors körmendi duplát követően Loveridge vágott triplát a szurkolók legnagyobb örömére, ami Horti zsákolása után még nagyobb lett, hiszen már tíz pont volt a hazai előny. Újabb vendég időkérés igyekezett megállítani a körmendi lendületet. Sikertelenül, mert újabb tripla majd két hazai labdaszerzés jött. Az Egis Körmend alig öt perc alatt 23-0-ás rohamot repesztett, és 17-21-ről 40-21-ig lépett el. Supola triplája törte meg a pécsi kosárcsendet. Aztán amikor Antóni is betalált távolról, 12-ig zárkóztak a vendégek. Teo Csizmics kért időt, de az eredmény a nagyszünetig már nem változott. 41-29 volt ekkor az állás.

Öt pécsi pont nyitotta a 2. félidőt, Petty válaszolt kétszer. Supola továbbra is hatékony volt,  neki köszönhetően hét pontig lopakodott a Pécs. Smith látványos zsákolása hevítette a hangulatot a nézőtéren. Supola harmadik triplája után csak hat volt közte, de Petty is hármast dobott, már 21 pontnál járva. Horti a negyed első felében megkapta 4. személyi hibáját, ami nem jött jól a hazaiaknak. Sejfic élt a lehetőséggel, két kettese után teljesen nyílt volt a meccs, sőt Bíró hármasával egyenlített a Pécs. Négy pontos előny harcolt ki a Körmend az egyre paprikásabb hangulatú meccsen. Aztán Ferencz pillanatai jöttek, előbb egy triplát majd a következő pécsi akciónál labdát szerzett. A negyed hátralévő része nem éppen a koncentrációról szólt, a Körmend hat pontos előnnyel várta az utolsó tíz percet. Allen két kosara után tízzel volt előrébb az MTE, majd újra Allen kosara jött, ezúttal egy tripla. A légiós labdát lopott, amiből a végén Ferencz szerzett duplát, Csirke Ferenc 16 pontos hátránynál kért időt. Két gyors kosárral zárkózott csapata. A Körmend főként Allen pontjaival visszaverte a felzárkózási kísérletet. Két és fél perccel a vége előtt jött Ferencz második hármasa, ezzel maradt a hazaiak számára megnyugtató a különbség. Végül tíz ponttal győzött, így a bajnokságban megtartotta veretlenségét és vezető pozícióját az Egis Körmend.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Nagyon kemény, nehéz mérkőzés volt, számítottunk erre. Aki ismeri kicsit is a magyar mezőnyt, tudja, hogy Pécsen remek szakmai munka folyik, jo csapat és mindig nehéz ellenfél a PVSK, az edzőtársam remek munkát végez. Mi komoly sorozatban vagyunk, vannak gondjaink, voltak hibáink a mérkőzésen belül, néha okosabban is kosárlabdázhattunk volna, de as lényeg a győzelem, aminek örülök.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Körmendnek, pont azzal vertek el minket, amiről beszéltünk, hogy nem szabad. volt húsz eladott labdánk, ebből tizenhat az első félidőben. Azok is olyan eladott labdák voltak, amelyekből rendre kosarat kaptunk. Ez volt a vereség fő oka. Nagy hátrányból fel tudtunk állni, ezzel és a az öt-öt elleni védekezésével elégedett vagyok, a támadás már nyögvenyelős volt. Sok sikert a Körmendnek a nemzetközi kupában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!