Sport

2016.05.03. 17:08

Kvótát érő győzelem - fitnesz MK után Eb

Szombathely - A Magyar Kupa megnyerése után szerdától vasárnapig már az Európa-bajnokságon bizonyíthat két szombathelyi fitneszversenyző, Vörös Adrienn és Tulok Dániel.

Horváth Erika

Az IFBB (Nemzetközi Fitness és Testépítő Szövetség) égisze alatt rendezte meg az országos szövetség a Magyar Kupát. A budapesti versenyen tíz felnőtt és 11 junior kategóriában mutathatták meg magukat a natural (doppingmentes) felkészülésre felesküdött versenyzők. A fitnesz számokban mintegy százan indultak, köztük két szombathelyi „testszépítő" is. Vörös Adriennt az esztétikus, nőies testalkatot szem előtt tartó Bikini Fitness kategória 163 centi alattiak kategóriájában a legjobbnak ítélték a versenybírók.

Vörös Adrienn és Tulok Dániel edzőjükkel, Berkes Lászlóval. Fotó: Fitbalance Berkes Team

Szintén első lett Men's Physique kategóriában Tulok Dániel. Ő nemcsak a -178 cm-esek között nyert, de a négy magassági kategória győzteseinek összevetésében is a legjobbnak bizonyult - hazahozta a legszebb testű versenyzőnek járó abszolút bajnoki díjat is. A két fiatal nagyrészt itthon edz, de klubot és szakedzőt csak a fővárosban találtak. Berkes László irányítja a felkészülésüket, ezért a Fitbalance Berkes Team versenyzői lettek. Magyar Kupa-győzelmükkel mindketten kvalifikálták magukat a spanyolországi Santa Susannában rendezendő Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!