Sport

2016.04.29. 15:27

Labdajátékokban a(z elő)döntőkért - kézilabda, kosárlabda és labdarúgó megyei diákolimpia

Három labdajátékban - kézilabdában, kosárlabdában és labdarúgásban - összesen kilenc megyei diákolimpiai döntőt rendeztek az elmúlt héten.

Horváth Erika

Kézilabdában a IV. korcsoportosok küzdöttek meg az országos elődöntőt érő első helyekért, illetve a második pozícióért, amellyel még egy selejtezőn át elődöntőbe lehet jutni (ahonnan majd az elsők léphetnek a nyolccsapatos országos fináléba). A fiúknál a Szentgotthárd és térsége Általános Iskola és Gimnázium (SZOI) lett az első a Gothard és a Gyöngyösfalu előtt. A lányoknál a Gothard a továbbjutó, a Bolyai még selejtezhet, a megyei bronzot a körmendi Somogyi csapata kapta.

A II. korcsoportos fiúk megyei labdarúgó döntőjén a kőszegi Béri Balog és a sárvári Nádasdy iskola csapata játszik Fotó: Szendi Péter

Kosárlabdában a III. korcsoportosok versenyeztek. A fiúknál a körmendi Kölcsey nyerte az aranyat, az ezüst a további lehetőséggel a Paragvárié lett, a harmadik helyen pedig a Dési és a körmendi Olcsai zárt.

Labdarúgásban viszont csak az első helyezettek léphetnek tovább, hiszen a megyei győztesek 20 csapatos országos döntőt vívnak majd. Az öt különböző kategóriában öt különböző iskola csapata képviselheti Vas megyét a fináléban.

A megyei döntők végeredményei. I. korcsoport, fiú: 1. Kölcsey, Körmend, 2. Neumann, 3. Béri Balog, Kőszeg.

II. kcs., fiú: 1. Nádasdy, Sárvár, 2. Paragvári, 3. Gothard.

III-IV. kcs., lány: 1. Váci, 2. Hatos, Vép, 3. Gothard.

V-VI. kcs., fiú: 1. III. Béla. Szentgotthárd, 2. Gépipari, 3. Kereskedelmi.

V-VI. kcs., lány: 1. NLG, 2. Herman, 3. SZOI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!