Labdarúgóezüst a gotthárdiaktól a diákolimpia országos döntőjében

2017. május 17., 19:53 szerző: Horváth Erika fotós: Unger Tamás
komment
A Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola együttese ezüst-érmet szerzett a Vépen megrendezett V-VI. korcsoportos fiú labdarúgó-diákolimpia országos döntőjében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A labdarúgó-diákolimpia országos döntői közül ezúttal az V-VI. korcsoportos fiúkét rendezhette meg a Vas Megyei Diáksport Egyesület - hol máshol, mint a jól bevált helyszínen, Vépen. Szombaton és vasárnap 20 csapat rúgta a bőrt négy 20x40 méteres pályán. Pálóczi László, a szervezőbizottság elnöke szerint ritkán tapasztalható rendes, sportszerű mezőny jött össze, csak jót tudott mondani a csapatokról és a csapatvezetőkről is. Talán ezt is "díjazta" az időjárás, mert Vépet elkerülték a hétvégi, kétnapos torna idejére az esőfelhők, végig szép időben játszhattak a fiúk.

A szentgotthárdiakon kívül - visszalépés miatt - még egy Vas megyei csapat, a megyei második Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium is tagja lehetett a mezőnynek. Négy csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. A sorsolásnál mindkét vasi csapat a B jelű ötösbe került. A Szentgotthárd 0-0-ra végzett az Egerrel, de büntetőkkel (2-1) felülkerekedett. Ám a Karcagtól 4-0-re kikapott. Az NLG-t 5-0-ra győzték le a gotthárdiak, de a Vác sem okozott nekik gondot (3-0). A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel záró vasi csapat csoportelsőként léphetett tovább. Az NLG 4-1-re legyőzte az Egert, 3-2-re a Karcagot és 3-1-re kikapott a Váctól - két győzelemmel és két vereséggel csoportnegyedikként már nem jutott a legjobbak közé.

A szentgotthárdi sikercsapat. Állnak (balról): Pável Tamás edző, Németh Richárd, Sulics Bálint, Papp Viktor, Kozár Levente, Kántor René, Tóth Árpád edző. Elöl: Kovács Kristóf, Szabó Bálint - a torna legjobb kapusa -, László Ábel, Kostyál Botond, Fehér Márk Fotó: Unger Tamás

A Szentgotthárd viszont a vasárnapot a negyeddöntőben kezdte; a Kisvárda ellen 1-1-gyel ért véget a játékidő, a büntetőket a vasiak értékesítették jobban (3-2). Jöhetett az elődöntő a Kaposvár ellen, ahol nem volt szükség ráadásra, 1-0-ra nyert a Pável Tamás testnevelő-edző vezette együttes. A finálé azonban ismét - 0-0-s végeredmény után - büntetőkkel dőlt el a győri Hild József szakközépiskola csapata ellen. Az idegtépő párbaj 6-5-ös győri sikert hozott, így övék lett a diákolimpiai bajnoki cím, a szentgotthárdiaké pedig az ezüstérem. Illetve egy különdíj is került hozzájuk, hiszen Szabó Bálint érdemelte ki a torna legjobb kapusa címet.
- Nagyon elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel, még akkor is, ha olyan csapat végzett előttünk, amelyik a hatból négy meccsén is büntetőkkel tudott csak felülkerekedni. Jól játszottak a fiúk, megérdemelték az ezüstérmet. Többüknek ez már a második országos sikerük, hiszen két évvel ezelőtt a IV. korcsoportban országos bajnokok voltak - értékelt Pável Tamás testnevelő.

A Nagy Lajos Gimnázium Németh Attila testnevelő által vezetett csapata a keresztjátékban a pécsiek ellen 4-4-re végzett, a büntetőkben 2-1-re jobb volt, így utolsó meccsén a 13. helyért a Budai Ciszterci Gimnázium ellen focizhatott. 1-0-ra a fővárosiak nyertek - az NLG a 14. helyen vég-zett.

Horváth Erika

2017. május 17., 19:53 szerző: Horváth Erika fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...