Sport

2014.07.15. 14:45

Lassan körvonalazódnak a csoportbeosztások

Körkép - A nevezések beérkeztek az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságához, így lassan körvonalazódik a megyei labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztása.

Tóth Gábor

Az elmúlt évekhez képest jelentős változások történtek a csoportokban – erről számolt be lapunknak a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának az elnöke, Gerencsér Tibor.

– A megyei I. osztály bajnoka, a Sárvár az NB III-ban folytatja, a harmadosztályból kiesett Körmend pedig a megyei I-ben – vágott egyből a dolgok közepébe Gerencsér Tibor. – Az előttünk álló szezonban nem találkozhatunk a megyei I. mezőnyében a Magyarszecsőddel és a Haladással. Előbbi nem tudta kiállítani az utánpótláscsapatait, ezért egy osztályt visszalépett, utóbbi együttest pedig megszüntette a HVSE. A megyei II. Szombathelyi-csoport bajnoka, a Csepreg vállalta az osztályváltást. De a fellebbviteli bizottság a feltöltés szabályai szerint felkéri a Rábatótfalut, a Kemenesmagasit és a Tápláni KSK-t a megyei I-re. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a Kemenesmagasi és a Táplán vállalja a magasabb osztályban való szereplést. a Rábatótfalu nem. A már említett megyei II. Szombathelyi-csoportból kieső nincs, igaz a Kőszeg megszüntette második számú, amúgy is utolsóként végző csapatát.

A tavalyi évet a Sárvári-csoportban töltő Tanakajd és Herény visszatér a szombathelyibe. Valamint a megyei III. Szombathely Dél csoportjában másodikként záró Zanat is a megyei II. Szombathelyben folytathatja – amennyiben minden előírásnak megfelel, és a felkérést elfogadja. A megyei II. Körmendi-csoportban folytatja a már említett Magyarszecsőd, és a megyei III. bajnokaként az Ivánc. A sereghajtóként záró Őrimagyarósd visszanevezett a járásiba. A Rábahídvég viszont az átcsoportosítás miatt vélhetően átkerül a megyei II. Sárvári-csoportba. Itt fog szerepelni egyébként a megyei III. Szombathely Dél bajnoka, a Püspökmolnári is. Elvégeztük az átcsoportosítást a megyei III. osztályokban is. Az eddigi négy helyett csak három csoport kezdi meg a küzdelmeket: a szombathelyi 16, a körmendi és a sárvári pedig 15-15 csapattal rajtol el. Jól tudom, hogy az átcsoportosítás nem nyeri el mindenki tetszését, de úgy erősen sportszerűtlen lett volna nekifutni a 2014/2015-ös szezonnak, hogy az egyik csoportban mondjuk 18, míg a másikban 14 együttes szerepel. Természetesen igyekeztünk a földrajzi elhelyezkedést is figyelembe venni a csoportok kialakításánál. Minden esetben próbáltuk a legjobb megoldást megtalálni – zárta szavait Gerencsér Tibor.

Érdekesség, hogy a tavalyi mezőnyből a Káld és a Katafa szünetelteti a szereplését, nem nevezett. De rövid „pihenő" után ismét beadta nevezését a Halogy és a Rábatöttös, valamint a Csepereg elindítja második számú csapatát a megyei III. osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!