Sport

2017.04.26. 18:57

Legyőzték az EK-győztest

Véget ért a FIBA Európa Kupa 2016/2017. évi sorozata. A győztes a francia Nanterre 92 lett, az a csapat, amelyet az Egis Körmend hazai pályán legyőzött.

Vas Népe

Kedden este győztest hirdettek a FIBA Európa Kupában: a döntetlenre végződött első mérkőzés után a Nanterre 92 kapta meg a trófeát, miután a második találkozón - 82-79-re nyert a szintén francia Chalon elleni fináléban.

A döntő kapcsán még inkább felértékelődött az Egis Körmend idei nemzetközi teljesítménye, hiszen január 11-én a Nanterre 17 ponttal, 91-74-re kikapott a kupasorozat második csoportkörében Körmenden. A piros-feketék tehát a későbbi győztest is legyőzték - ezt először jegyezhetik fel a csapat gazdag nemzetközi krónikájában. Emlékezetes az is, hogy mivel Nanterre-ben „csak" tíz ponttal, 87-77-re nyertek december 14-én a házigazdák - ez volt Gasper Potocsnik első mérkőzése a Körmend élén -, a francia csapat csoportmásodikként lépett a 16 közé a csoportgyőztes Egis Körmend mögött.

A közös múlton kívül van még egy párhuzam a két csapat között: csak ez a két gárda nem kapott ki a későbbi második helyezett, a Chalon otthonában. Érdekes módon a Nanterre és a Körmend is döntetlent játszott ott, ahol a kupasorozatban mindenki más vereséget szenvedett.

És még egy említésre érdemes siker: a körmendiek légiósa, Terry Allen lett az Európa Kupa második legjobb pontszerzője 19,7-es átlagával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!