Sport

2015.08.28. 11:35

Lejárt a próbaidő - Zsarko Csomagics és Ryan Wright marad a Falco csapatában

Szombathely - Zsarko Csomagics és Ryan Wright jól teljesített próbaideje alatt, meggyőzte tudásáról a szakmai stábot, szerződést kapott a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapatától.

Tóth Gábor

A Falco augusztus 17-én kezdte meg a felkészülést az új, 2015/2016-os szezonra – szinte egy teljesen új csapattal. A Kálmán László vezetőedző, Váradi Kornél másodedző alkotta szakmai stáb árgus szemekkel figyelte a tréningeket, hiszen csak két légiós – a horvát hátvéd, Dino Butorac, és az amerikai irányító, Eric Atkins – rendelkezett garantált szerződéssel. A többi kiszemelt játékos, Dobos László, Ryan Wright, Zsarko Csomagics és Kirk Van Slyke próbaideje alatt próbálta bizonyítani tudását. Nos, a szerb bedobó, Zsarko Csamgics, és a kanadai center, Ryan Wright remekül teljesített az elmúlt napokban, mindketten maradnak a Falcónál. Kirk Van Slyke viszont nem kap szerződést.

Ryan Wright (balról) és Zsarko Csomagics a Falcóban folytatja (Fotó: Unger Tamás)

– Zsarko Csamagics remek hatodik ember lesz – árulta el a Falco KC Szombathely mestere, Kálmán László. – A tudásával, a rutinjával nagy segítségére lesz a fiataloknak. Továbbá hasznos játékos, igazi csapatember, szükségünk van rá. Ryan Wright minőségi erősítés lesz. Ilyen típusú, ilyen felépítésű, ilyen szintű center még nem kosarazott sárga-fekete mezben, nagyon sokat várok tőle. Kirk Van Slkyke viszont távozhat, nem győzött meg a tudásáról. Nincs benne annyi, hogy a két fronton – a bajnokságban és a nemzetközi kupában – is szereplő csapatunknak az erőssége legyen. Dobos László sorsa pedig még kérdéses. Jelen pillanatban még négyes posztra keresünk egy játékost. Alakul a csapatunk – zárta szavait Kálmán László.

A Falco csütörtökön már edzőmeccset játszik: az osztrák első ligás Fürstenfeld vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!