Sport

2015.01.28. 19:17

Lemosta a Körmend a Kecskemétet

Csak az első negyedben volt igazán nyílt a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés. Ezt követően a Körmend jó védekezéssel és remek kinti dobóteljesítménnyel felőrölte a Kecskemétet, amely általában kevés ponton tudja tartani ellenfeleit.

Németh Zsolt

Ezúttal ez nem sikerült, és a már harminccal is vezető hazaiak könnyedén hozták az előzetesen szorosabbnak várt találkozót.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 94–72 (18–16, 31–17, 27–15, 18–24)

Körmend, 1800 néző V: Papp, Kapitány, Farkas

KÖRMEND: WALKER 15/12, BURGESS 17/9, Ferencz 7/6, Török 6, RICHARDS 24/3

Csere: POPADICS 12/3, Tóth 9/6, Farkas 2, Sonyák, Doktor 2, Molnár

Vezetőedző: Déri Csaba

KECSKEMÉT: Kinney 8/6, Pongó Martin 6, Kovács 4, Ivosev 8, BAROVICS 12

Csere: RAKICS 12/6, Karahodzics 8, Djeraszimovics 8, Hegedűs 6/6, Pongó Máté

Edző: Forray Gábor

Az eredmény alakulása. 6. p.: 6-9. 8. p.: 13-9. 12. p.: 18-22. 19. p.: 44-31. 26. p.: 65-39. 28. p.: 71-41. 34. p.:78-55. 36. p.: 82-61

Három ponttal vezetett a szakmai igazgatója nélkül érkező vendégcsapat az első negyed közepén, de Richards ezúttal is ponterősen játszott, és az ötödik kísérletből megszületett az első tripla is, kettővel vezetett a Körmend a kisszünetben. Aztán Richards első faultja után egy technikait is kapott, mert kommentálta az ítéletet. Röviddel ezt követően Déri Csabának is ítéltek egyet, mint kiderült azért, mert „ejnye-bejnyét” mutatott a szerinte szigorú játékvezetőknek. Ezt követően néggyel vezetett a Kecskemét, de Popadics majd Walker hármasával fordított a védekezését összekapó Körmend. A közönség Hegedűs harmadik hibájánál hördült fel, mert Farkast elég keményen állította meg az egykori körmendi játékos, sportszerűtlen hiba lett a vége. Walker újra betalál a vonalon kívülről és már kilenccel mentek a piros-feketék. Amikor Burgess is triplát dobott, 12 lett közte. Walker nagyon belőtte magát, még két hármast tett a közösbe, így 16 pontos előnnyel mehettek szünetre a hazaiak. Megmaradt a dobókedv a második félidőre is, Ferencz önzetlen passzát Burgess váltotta triplára, majd Richards, Ferenc és újra Burgess volt a sorminta távolról. 26 pontos különbségnél kértek időt a vendégek, de Richards hatalmas zsákolása után már a harminc pontos differenciát éltették a hazai drukkerek. 50% fölött dobták ekkor a hármasokat az örömjátékot bemutató körmendiek. Aztán az utolsó tíz perc elején nem csak a dobások maradtak ki, de a védekezés is szellősebbé vált, húsz pont közelébe zárkóztak a vendégek, Déri Csaba időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Végül így is húsz pont fölött sikerült tartani a különbséget, újra mindenki játéklehetőséget kapott, megint volt ok az örömre a körmendi csarnokban.

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Én a szombathelyi vereség után is megdicsértem a csapatomat, mert a játék minden elemében partiban voltunk az ország egyik legjobb csapatával, csak a távoli dobószázalékunk volt borzasztóan rossz. Ma – egy komoly fejmosás után – ez is remekül sikerült, közel 50 százalékos teljesítménnyel zártunk távolról. A faultproblémák miatt kellett védekezést változtatnunk, amit a Kecskemét nem tudott feltörni. Végtelenül boldog vagyok, alakul újra az oroszlánbarlang Körmenden!

Forray Gábor: – Gratulálok, jól játszott ma a Körmend. Az első negyedben nem volt problémánk, de a másodikban buta hibákból olyan üres területeket hagytunk, amit könyörtelenül kihasznált a kitűnő dobóformát mutató hazaiak. A második és harmadik negyedben 16-ból 11 vagy 12 triplát bevertek, és ezzel tulajdonképpen eldől a mérkőzés sorsa. Nálunk a mezőnysor szinte minden tagja hőemelkedéssel, betegen érkezett, ennek is betudható, hogy a hazaiak agresszív védekezése felőrölte az erőnket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!