Sport

2016.05.18. 17:46

Lépéselőnyben a Körmend – újabb győzelem a címvédő ellen

Kitartó, csupa szív játékkal tudott győzni a Szolnok otthonában az Egis Körmend. Bár a lepattanózásban akadtak gondok és a személyi hibák is korán jöttek, de mindenen túl tudott lépni Teo Csizmics csapata és lépéselőnybe került az elődöntő sorozatban.

Németh Zsolt

 

Szolnok, 800 néző V: Földházi, Györffy, Hegedüs

SZOLNOK: Burell 2, Vrbanc 10/3, VOJVODA 22/9, MILOSEVICS 10, KELLER 7

Csere: Wittmann 9/6, Jones 10/3, Boriszov 4, Kovács 3/3

Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

KÖRMEND: Petty 13, CHANNELS 21/12, MCKINNEY-JONES 16, DICKERSON 13/3, DUINKER 20/6

Csere: Ferencz 3/3, Lakosa -, Tóth N. -

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 4. p.: 4-7. 7. p.: 11-11. 13. p.: 25-20. 17. p.: 31-34. 25. p.: 53-52. 27. p.: 53-59. 34. p.: 69-65. 37. p.: 77-80.

Farkas Attila betegség miatt nem lehetett a körmendi keretben. A találkozó előtti napon derült ki, hogy Wesley Channels térdsérülése szerencsére nem súlyos, de nem számíthatott fájdalommentes játékra a kosaras, mint ahogy Parrish Petty sem, akinek szintén a térde okoz problémát.

Wesley Channels (labdával) és Cole Dickerson (jobbról) is sokat tett hozzá a Körmend sikeréhez. Fotó: Unger Tamás

Duinker dobta az első mezőnykosarat majd Channels az első triplát. Vezetett az Egis Körmend, de Channels után McKinney-Jones is vitatható körülmények között kapta meg a második hibáját. Milosevics büntetőkkel egyenlített. Petty 2+1-es akciójával visszavette a vezetést a vendégcsapat és egy ponttal nyerte az első tíz percet. Mindkét oldalon kemény védekezés jellemezte a játékot. A hazai edzőt reklamálás miatt figyelmeztették a játékvezetők, pedig a Körmendnek volt több személyi hibája, ráadásul a hazai lépéshibák is sorra büntetlenek maradtak. Vrbanc kettese után, 25-20-nál Teo Csizmics kért időt. Ferencz dobott triplát messziről, majd Dickerson is így tett, újra vezetett az Egis Körmend. A játékrész közepén Sztojan Ivkovics élt az időkérés lehetőségével. Egy ide, egy oda, percekig ez volt a menet, majd hárommal ellépett az MTE. A félidő végén jobban koncentrált a Szolnok és öttel vezetett a nagyszünetben. Gyorsan potyogtak a kosarak a folytatásban. Wittmann hármasa után hat volt oda, de Channels válaszolt. Dickerson dobott kettest, McKinney-Jones lopott labdát és már vezetett is az Egis Körmend. Sőt, Duinker is labdalopás után ziccerezett. (26. p. 53-56) Remek volt a vendégvédekezés, Channels növelte az előnyt, de megkapta 4. hibáját. Jones kapott egy faultja után technikait, majd McKinney-Jones is megkapta a harmadikat. Büntetőkből zárkózott az Olaj, Teo Csizmics kért időt. Pankrátorokat idézve védekeztek a hazaiak, tehették. Mindössze négy hibájuk volt a negyedben, Jones technikaijával együtt. Vojvoda hármasával és Milosevics kettesével átvették a vezetést a negyed végére. (62-59) Nem hagyták magukat a körmendiek. Dickerson kettesével fordult a kocka, de Vojvoda triplát szerzett. Channels faulttal együtt talált be távolról, majd ziccerezett egyet. Dickerson kettese után Ivkovics kért időt. (69-72) Duinker dobott hármast, Wittmann egyenlített. Channels is triplát szerzett majd Duinker kettese után jött az újabb hazai idő. (77-82). Duinker újabb hármasával nyolc volt közte és fogyott az idő. Kapkodott az Olaj. 49 másodperccel a vége előtt Channels dobott be egy büntetőt, 77-86 állt a táblán, és mint kiderült, ez lett a végeredmény, a hazaiak már nem tudtak betalálni. Elvette a Szolnok pályaelőnyét az Egis Körmend, amely szombaton fogadja riválisát a második találkozón.

Mestermérleg:

Sztojan Ivkovics: – Nem jól védekeztünk a mérkőzés néhány szakaszában, Burell és Vojvoda is kiesett, utóbbi négy fault miatt. Ezért nem tudtunk úgy reagálni a végén, ahogy kellett volna. De nem szabad leírni bennünket!

Teo Csizmics: – Nagyon nehéz mérkőzés volt. Sok egyéni betöréssel operáltunk, melyekből hatékonyan sikerült pontokat szereznünk. Nagyon örülök a győzelemnek, de ez csak egy kis eredmény a párharcban, szombaton is nehéz dolgunk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!