Sport

2016.07.07. 18:10

Letették az olimpiai esküt

Budapest - Huszonkilenc nappal a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok előtt esküt tettek a magyar csapat tagjai.

Horváth Erika

A Művészetek Palotájában rendezett ünnepi esemény előtt tartották a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlését, ahol - mivel még a kvalifikációs időszak nem zárult le - annyit állapítottak meg, hogy a jelenlegi állás szerint húsz sportágban 162 magyar sportoló indulhat a 31. nyári játékokon. Annak ellenére, hogy bár kézilabdacsapatnak nem sikerült kvalifikálnia magát, nagyobb létszámú lesz a magyar csapat, mint négy éve, Londonban volt (158) - ez elsősorban az atléták, a sportlövészek, a triatlonosok és az úszók a várakozáson felüli szereplésének köszönhető. Döntöttek arról is, hogy az augusztus 5-ei ünnepélyes megnyitón Szilágyi Áron viszi majd a magyar zászlót. Az olimpiai delegációt - akárcsak négy éve - Borkai Zsolt MOB-elnök vezeti, helyettese Szabó Bence főtitkár lesz. A csapatvezető Fábián László sportigazgató, helyettese Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, míg a sajtóattasé Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató lesz. A riói játékokra az első sportolói gép július 30-án indul, az utolsó, az aranygép augusztus 24-én érkezik haza.

Az ünnepélyes fogadalomtétel. A színpadon (balról): Douchev-Janics Natasa, Keszthelyi Rita, Kapás Boglárka, Földházi Zsófia, Marodi Ádám, Mike Róbert, Cseh László, Varga Dániel. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az olimpiai csapat azon sportolói, akiknek a felkészülési, illetve versenyprogramjuk engedte - mintegy 80-an -, letették az olimpiai esküt. Előtte Borkai Zsolt MOB-, majd Áder János köztársasági elnök szólt az egybegyűltekhez. A fogadalomtétel szövegét két öttusázó, Földházi Zsófia és Marosi Ádám mondta előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!