Sport

2016.12.23. 19:45

Létszámrekord a Colorato Kupa sakkversenyen

Szombathely - Két fordulón már túl vannak a XXIII. Colorato Kupa általános iskolai sakkverseny résztvevői. A zárókört a Brenner iskola csapata várhatja az első helyről.

Horváth Erika

Úgy tűnik, résztvevői rekordot dönt az immár 23. alkalommal meghirdetett Colorato Kupa sakkverseny. Nyolc szombathelyi általános iskola nevezett be hatfős csapattal, az első játéknapon 54-en, a másodikon 46-an ültek asztalhoz - soha nem voltak még ennyien.

A Brenner iskolában megrendezett első játéknap hétfordulós, svájci rendszerű versenyében az U10-esek korosztályában Kiss László (Brenner, 6 pont), Rátkai Miklós (Brenner, 6 pont) és Szarka Tibor (Gothard, 5,5 pont) volt az élboly sorrendje. Az U8-asoknál András Ferenc (Brenner) 7 ponttal végzett az élen, őt Szigeti Réka (Bercsényi) követte 6 ponttal, míg Szabó Gergő (Brenner) 5 ponttal lett a harmadik.

A második fordulónak a Bercsényi iskola volt a házigazdája. Az U10-eseknél ezúttal Rátkai Miklós nyert 7 ponttal az 5,5 pontos Szarka Tibor előtt, a harmadik helyet pedig Nyúli Leila (Gothard) szerezte meg 5 ponttal. Az U8-asoknál 6-6 pontot szerzett az első három helyezett. A Buchholz-számítás szerint Ruck Sámuel (Bolyai) lett az első, András Ferenc a második, Marton Eliana (Oladi) pedig a harmadik.

Két játéknap után a Brenner iskola csapata 62,5 ponttal áll az élen a 45 pontos Bercsényi és a 37 pontos Oladi előtt.

A harmadik, utolsó forduló január 14-én, szombaton 9 órakor kezdődik a Brenner iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!