Sport

2017.06.27. 18:35

Lezárult egy korszak - Kiesett a Szuperligából a Vasasszonyfa SE tekecsapata

VASASSZONYFA Egy korszak véget ért a Vasasszonyfa SE tekeszakosztálya életében. A csapat két év után búcsúzott az első osztálytól, a játékosok szétszélednek.

Horváth Erika

A Vasasszonyfa tekecsapata két évvel ezelőtt jutott fel az első osztályba. Újoncként a középmezőnyben végzett, hetedikként biztosan őrizte meg első osztályú tagságát - ám ez idén nem sikerült. Két győzelem és egy döntetlen mellett 19 vereséget számlált a csapat, sereghajtóként búcsúznia kellett a Szuperligától.

- Azt kell mondjam, hogy a játékosállományunkkal ez a reális helyezés, több nem volt ebben a csapatban - összegzett Tóth Róbert csapatvezető, aki 22 fordulóból 13 mérkőzésen maga is gurított. - Molnár Pál Répcelakra igazolásával gyengültünk, hiszen nem jött helyette új játékos, többekre pedig a munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem úgy számíthattunk, ahogy korábban - az idegenbeli meccseken, de az edzéseken sem. Idegenben sehol sem volt sanszunk; itthon akadt még két olyan szoros mérkőzésünk, amelyeket megnyerhettünk volna, ám ha sikerül sem végezhettünk volna előrébb.

A csapatvezető Tóth Róbert már csak a városi bajnokságban lép pályára Fotó: Unger Tamás

A Vasasszonyfa SE a Szuperligából való kiesés után az NB I-ben folytathatná, de már jelezte, hogy nem vállalja a szereplést. A csapat nem marad együtt. A kimagaslóan teljesítő Horváth Zoltán már tovább is lépett, a bronzérmes Répcelaknál folytatja. Már az is biztos, hogy Albert László és jómagam abbahagyjuk a tekét, elbúcsúzunk a klubtól, legfeljebb a városi bajnokságban gurítunk. Hét évvel ezelőtt kezdett felfelé ívelni az asszonyfai teke, amikor az NB III-ból feljebb lépett. Két NB II-es, három NB I-es és két szuperligás év következett - végig ugyanazzal a játékosgarnitúrával, az utóbbi hat évben az én vezetésemmel. Most lezárult egy korszak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!