Sport

2016.07.10. 15:27

Ligeti Dániel Spanyol GP-t nyert

Madrid - Ligeti Dániel aranyérmet szerzett a birkózó Spanyol Nagydíj szabadfogású 125 kg-os súlycsoportjában.

Horváth Erika

Népes magyar csapat - összesen 19 birkózó - lépett szőnyegre a madridi Spanyol GP-n, a legtöbben, 12-en szabadfogásban indultak. Természetesen ott volt a Haladás VSE riói olimpiára készülő nehézsúlyú válogatottja, Ligeti Dániel is, aki imponáló fölénnyel lett első súlycsoportjában. A 11 fős mezőnyben nyolcaddöntőt nem kellett birkóznia. A négy közé jutásért a szintén olimpiai kvótás kanadai Korey Jarvist verte 11-1-re. Szintén technikai tussal (10-0) ért véget a 20 éves lengyel Kamil Kosciolek elleni találkozója, a fináléban pedig a kanadai Amar Dhesit is tízpontos különbséggel, 14-4-re győzte le. - Közepes erősségű volt a verseny. Örültem, hogy olyanokkal kerültem össze, akikkel eddig még nem birkóztam - mondta a 26 éves szombathelyi sportoló. - Az első ellenfelem, a kanadai Jarvis volt a legnagyobb falat, hiszen pánamerikai ezüstérmes, illetve az ottani olimpiai kvalfikációs versenyen ugyancsak ezüstérmesként kvótát is szerzett. Örülök, hogy ezen a versenyen az első meccsemen is jól teljesítettem. És annak is, hogy a döntőbeli kanadai ellen is gyakorolhattam az európaitól (orosztól) eltérő stílusú versenyző ellen. És persze az első hely az önbizalmamnak sem tesz rosszat.

Az olimpia előtti utolsó versenyét megnyerte Ligeti Dániel (Fotó: Unger Tamás)

A magyar szabadfogású csapatból a Haladástól év elején eligazolt ifj. Veréb István ezüstérmet szerzett a 86 kg-ban, a 70-ben pedig bronzérmes lett Gulyás Zsombor.

Mint Ligeti Dániel elmondta, a szabadfogásúaknak ez volt az utolsó versenye az olimpia előtt. Ezt a hetet még Madridban töltik, edzőtáborban. Jövő hét közepén pedig - már csak a kvótás, Ligeti Dániel és Veréb István Ritter Árpád szövetségi kapitánnyal - Irán, a szabadfogású birkózás nagy fellegvára felé veszik az irányt az ötkarikás játékok előtti utolsó külföldi edzőtáborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!