Sport

2016.10.25. 14:25

Listavezető az U16! - Pályán az Illés Football Akadémia együttesei

Körkép - Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgó-bajnokságok 9. fordulójában a Desits Szilárd irányította Illés Akadémia-Haladás U16-os együttese kispesti diadala után vezeti a bajnoki táblázatot. Az U14-es és U19-es gárda pedig dobogós.

Pum András

U14

Illés Akadémia-Haladás-MTK 0-1 (0-0). Illés Akadémia, vezette: Borhi.

Illés Akadémia-Haladás: Pataki (Senkó) - Simon, Baranyai, Bognár (Balogh Á.), Reseterits - Tarján (Varga M.), Bunevácz (Heiter), Vigh (Dezamits), Doncsecz - Horváth R. (Horváth K.), Tóth Á. (Kovács Z.). Edző: Sátori Barnabás.

A forduló rangadóján küzdelmes, döntetlenszínezetű mérkőzésen egy jól eltalált szabadrúgással vitte el a három pontot a vendégegyüttes. Az Illés Akadémia valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

A bajnokság állása: 1. MTK 25, 2. Debrecen 22, 3. Illés Akadémia-Haladás 21 pont.

10. forduló, szombat, 12.00: Újpesti TE-Illés Akadémia-Haladás.

U15

Illés Akadémia-Haladás-MTK 1-2 (1-1). Illés Akadémia, vezette: Kiss Cs.

Illés Akadémia-Haladás: Hegyi - Rédei, AUER, Kurzbauer, Basics - Sólyom (Czafik), WOTH, Kállai (Séfer), Füzik (Pandur) - Szalay, JAKAB. Edző: Farkas Péter.

Gólszerző: Kállai.

Az első félidőben enyhe mezőnyfölényben futballozott az MTK. Szünet után viszont a szombathelyiek domináltak, ám az utolsó percben szerzett góllal a vendégek nyertek. Az Illés Akadémia minimum a döntetlenre rászolgált volna.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 24, 2. Honvéd-MFA 22, 3. Győri ETO 19, 15. Illés Akadémia-Haladás 4 pont.

10. forduló, szombat, 14.00: Újpesti TE-Illés Akadémia-Haladás.

Az U19-es együttes kapusa, Molnár Márk jól védett Fotó: Unger Tamás

U16

Honvéd-MFA-Illés Akadémia-Haladás 2-4 (0-2). Budapest, vezette: Tóth T.

Illés Akadémia-Haladás: Csutorka - Kónya, Bognár, Bokor, Szekér (Nagy K.) - Huszti, Nyíri, Nyári, Tóth - Burai, Illés (Balogh F.). Edző: Desits Szilárd.

Gólszerzők: Burai (3), Tóth.

Eredményes és jó játékkal megérdemelt vendégsiker született. A szombathelyiek valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott, Burai Erik a mezőny legjobbja volt.

A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 14, 2. Debrecen 13, 3. FTC 12 pont.

10. forduló, szombat, 13.00: Vasas-Illés Akadémia-Haladás.

U17

Budapest Honvéd-Illés Akadémia-Haladás 4-1 (2-0). Budapest, vezette: Eszterhai.

Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. - KISS B., Vámos, Acsádi, FÜLEKI - Vargovics (Szalai), KISS T., Szabó D. (Dorner), WINKLER - Putz (Szilágyi), Latyák (Keresztes). Edző: Bánfalvi Zsolt.

Gólszerző: Winkler.

Az első negyedórában a Honvéd jobban futballozott, a vezetést is megszerezte. Ám ezután visszajött a meccsbe a vasi együttes, három ziccert is kihagyott, amit a hazaiak a félidő lefújása előtt góllal büntettek. Szünet után nagy rohamokat vezetett a szombathelyi csapat, de csak egyszer találtak be.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 17, 2. FTC 13, 3. Honvéd 12, Illés Akadémia-Haladás 8 pont.

10. forduló, szombat, 11.00: Vasas-Illés Akadémia-Haladás.

U19

Illés Akadémia-Haladás-Honvéd-MFA 1-0 (1-0). Illés Akadémia, vezette: Lakics.

Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. - Szőke (Bontó), Tiba, Molnár T., Kirják - Kiss B., Tóth M. (Derdák), Szár, Kovalovszki (Szabó Á.) - Imre, Varga K. (Szántó). Edző: Csordás Csaba.

Gólszerző: Banó-Szabó (öngól).

Noha egy nagyon jó ellenféllel szemben a szombathelyiek csak öngóllal nyertek, több helyzetet is kidolgoztak a vendégkapu előtt. Az utolsó negyedórában nyújtott teljesítmény pedig egészen kiválóra sikerült. Az Illés Akadémia megérdemelten nyert, nem forgott veszélyben győzelme. A hazai együttesben valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.

A bajnokság állása: 1. Vasas 16, 2. FTC 16, 3. Illés Akadémia-Haladás 14 pont.

10. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás-Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!