Sport

2017.03.17. 18:05

A MAFC otthonában javíthat a Falco KC

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajokság 24. fordulójában a felsőházi középszakaszt megcélzó Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a bennmaradásért küzdő, sereghajtó MAFC vendégeként lép pályára vasárnap 19 órakor.

Tóth Gábor

A MAFC az előző tíz bajnokiját elbukta - nem meglepő tehát, hogy lecsúszott a tabella utolsó helyére. Legutóbb csütörtökön, a ZTE (80-86) vendégeként maradt alul. Ugyanakkor szezonbeli három győzelmét mind hazai pályán aratta, ráadásul élcsapatokat vert meg, hiszen a Szolnok, a Zalaegerszeg és a Sopron is jó erőt képvisel. A Falco remek formában, jó eredményekkel a háta mögött lépett pályára csütörtökön Kaposváron, hogy aztán egy kiadós vereséggel térjen haza (75-94).

Tény, hogy a szombathelyiek idegenben nem úgy muzsikálnak, mint hazai pályán, de azért csak nyertek már Sopronban, a Vasasnál és Kecseméten - vagyis távol az Aréna Savariától is képes olykor jó teljesítményre a Szrecsko Szekulovics csapata. Mindenesetre a papírforma Falco-sikert ígér vasárnap.

- Jól kezdtük a mérkőzést Kaposváron, aztán megtört a lendületünk, és hagytuk, hogy ellenfelünk átvegye az irányítást, sok lepattanót szedjen, második szándékból találjon gyűrűbe, illetve gyors leindításokat vezessen - utalt vissza a csütörtök esti találkozóra Tóth Norbert, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely válogatott bedobója.

Tóth Norbert (labdával) bízik a Falco budapesti sikerében
Fotó: Unger Tamás

- Ráadásul rosszul is dobtunk, több tiszta helyzet, sok büntető maradt ki. Néhányszor 8-10 pontra még visszajöttünk, de jobbára futottunk az eredmény után, és a nagy rohanásban pedig sokat hibáztunk, megérdemelten nyert a Kaposvár. Szerencsére máris itt a lehetőség a javításra. A tabella alapján esélyesként lépünk pályára Budapesten, ám nem szabad lebecsülni ellenfelünket. A MAFC - főleg hazai közönség előtt - szívós, szervezett csapat. Ha ki is kap, nem adja olcsón a bőrét.

Vannak jó játékosok a keretében, de a legszerencsésebb az lenne, ha mi diktálnánk a tempót, ha a mi akaratunk, stílusunk érvényesülne. Az biztos, hogy csapatként kell játszanunk vasárnap este, és a Kaposváron mutatottnál sokkal jobban - mind védekezésben, mind támadásban. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a legjobb öt között zárjuk az alapszakaszt. Nem szabad más csapatok eredményeiben bízni, hiszen a saját kezünkben van a sorsunk. Budapestről győzelemmel kell hazatérnünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!