Sport

2016.01.16. 20:16

Magabiztos Körmend győzelem a Szeged ellen

Kiegyenlített első negyed után fokozatosan lépett el, majd a harmadik negyedben mutatott remek játékával el is döntötte a Körmend a találkozó sorsát. Számos kiemelkedő egyéni teljesítmény mellett csapatként is hatékonyak voltak a piros-feketék, így közönségszórakoztató találkozón megérdemelt sikert arattak.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 91–65 (21–18, 24–13, 31–17, 15–17)
Körmend, 2000 néző V: Cziffra, Balog, Makovsky
KÖRMEND: PETTY 15/3, Channels 10, FERENCZ 13/9, MCKINNEY-JONES 15/3, DUINKER 13Csere: TÓTH N. 12, KATURA 11/3, Lakosa 2, Farkas -, Németh Á. -, Molnár L.-Vezetőedző: Teo Csizmics
SZEGED: JEREMINOV 19/9, ARMELIN 19/3, Csirics 5/3, MOLNÁR A. 12/6, Brkics 2Csere: Juhos 2, Kiss -, Révész 4, Moravcsik 2Vezetőedző: Nikola Lazics

Az eredmény alakulása. 5. p.: 10-6. 9. p.: 19-13. 14. p.: 32-20. 19. p.: 43-29. 25. p.: 63-40. 28. p.: 72-42. 34. p.: 83-56. 36. p.: 87-56.

A körmendiek a sérült Cole Dickerson nélkül, ugyanakkor a legutóbb érkezett Trey Mckinney-Jones-szal a soraikban álltak fel a találkozóra, amelyen többen is sérülten vállalták a játékot. A vendégek teljes kerettel érkeztek a mérkőzésre. Öt perc után csak egy pont volt a hazai előny, ehhez kellett Molnár triplája is, amire aztán Ferencz kettővel válaszolt. A negyed végén Jereminov is betalált távolról, így hárommal volt csak előrébb a Körmend.

A kisszünetet követően villámrajtot vettek a hazaiak. Farkas gyűjtögette a lepattanókat, Tóth Norbert pedig a pontokat. A 13. perc közepén tíz pontos különbségnél kért időt Nikola Lazics. Jereminov és Révész pontjaival zárkózott a Szeged, Teo Csizmics is élt az időkérés lehetőségével. Csirics sokáig pont nélkül játszott, de amint megszerezte első tripláját, a vendégek öt pontra közelítettek. Ekkor Katura lépett elő fontos szerzett labdákkal, és a félidő végére 14 ponttal húzott el a Körmend.

A henger nem állt meg, Ferencz harmadik hármasával már a húsz pontot közelítette, Petty büntetőjével el is érte a különbség. Igazi adok-kapok alakult ki, pörgött a játék. Nem segítettek a kosarak a Szegeden, mert mindig volt hazai válasz. Channels és Mckinney-Jones is triplát vágott. Mínusz 23-nál jött az újabb szegedi időkérés. Hiába, mert Petty kosaraival harmincig távoldott a Körmend. Armelin és Molnár hármasaival igyekezett csökkenteni hátrányát a Szeged, de a fellángolás átmenetinek bizonyult. Katura volt ismét hatékony, majd Duinker kettese után újabb időkérés jött, mínusz 31 pontnál. A Körmendnek még az is belefért, hogy az utolsó perceket színmagyar ötössel fejezze be, szólt is a „Ria-ria, Hungária!” rigmus.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Elsőként szeretnénk a Szeged edzőjének gratulálni, mert bár most két nehéz, idegenbeli mérkőzésen vannak túl, de remek munkát végez csapatával. Előzetesen is azt mondtam, hogy veszélyes csapat a Szedeák, jól olvassák az ellenfél játékát, nehéz ellenük jól teljesíteni. Fontos volt, hogy kihasználjuk az erőfölényünket, ne engedjük könnyű helyzetekhez jutni őket. Volt, ami nem sikerült ma jól, de ez annak is a következménye, hogy az elmúlt hetekben naponta „öltem meg” a fiúkat az edzéseken, aminek később látjuk majd az eredményét. Köszönöm a gyúrónk és az orvosok segítségét ahhoz, hogy Dickerson kivételével mindenki pályára léphetett, örülök a győzelemnek!

Nikola Lazics: – Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten győztek. Nekünk hasonló volt ez a meccs, mint legutóbb az Alba Fehérvár ellen. Agresszívebben, nagyobb erőbedobással játszottak a hazaiak, mint mi, és erre nem tudtunk válaszolni. A végére csak a különbség volt kérdéses. Igyekszünk megoldani a gondjainkat, remélem, hogy a következőkben tudunk javítani a hibáinkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!