Sport

2016.03.19. 19:27

Magabiztos körmendi siker a vasi rangadón

Igazi kosárünnepet ültek ezen az estén Körmenden, ahol nem csak a 40 évvel ezelőtti első, hazai NB I-es meccset ünnepelték, de a mostani csapatot is, amely végig magabiztos, jó játékkal, ismét remek védekezéssel győzte le a megyei rivális Falcót. A két csapat ezúttal nem volt egy súlycsoportban.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Falco-Trend Optika KC Szombathely 100–64 (30–21, 21–17, 25–16, 24–10)

Körmend, 2000 néző V: Földházi, Frányó, Minár

KÖRMEND: PETTY 22/6, CHANNELS 25/12, McKinney-Jones 6, Tóth N. 5, DUINKER 15/3

Csere: DICKERSON 18/6, Ferencz 7/3, Lakosa 2, Molnár L. -, Németh Á. -

Vezetőedző: Teo Csizmics

SZOMBATHELY: THOMAS 18/9, Váradi 4, Burgess 5/3, RELPHORDE 18/3, WRIGHT 11

Csere: Bognár 2, Lekli -, Hódi 3/3, Kovács B. 2, Bagó 1.

Vezetőedző: Kálmán László

Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-4. 9. p.: 28-18. 13. p.: 34-21. 16. p.: 39-32. 22. p.: 57-40. 25. p.: 61-50. 32. p.: 82-54. 37. p.: 95-61.

A találkozó előtt a 40 évvel ezelőtti körmendi kosarasokat és vezetőket köszöntötték abból az alkalomból, hogy a klub csapata 1976. március 15-én játszotta első hazai NB I-es mérkőzését, a MAFC ellen. Újra együtt sorakozott fel a sportcsarnokban Mogyorósy Jenő, Vajda József, Fodor Sándor, Fodor Péter, Patonay Imre, Szendrey Sándor, Trummer László, Lendvay György, Vavra Sándor, Szlávik Csaba és Szűcs József. Az egykori játékosok közül más elfoglaltság miatt nem tudott jelen lenni Szekeres Jenő, Németh István és Rózsás Gábor. A 40 évvel ezelőtti és a későbbi vezetőket dr. Kristóf László, dr. Faragó Gábor, Kocsis István, Györkös Imre és Tahin Gyula képviselte, de megemlékeztek az NB I-be jutott szakosztály azóta elhuny vezetőjéről, Avar Szilveszterről is. Bebes István és Zsebe Ferenc köszöntötte a körmendi és vasi kosárlabdázás egykori hőseit. A jelenlegi kedvencek mindkét oldalon elszántan készültek. Channels második triplája után, 10-4-nél Kálmán László kért időt. Két triplával közelített a Falco, de mindig volt válasz körmendi részről. Channels harmadik triplája is ült, Dickerson kettese után pedig szólt a „Tíz, tíz" rigmus. Ferencz egy duplával hizlalta a hazai előnyt. Thomas második hármasának köszönhetően zárt tízen belül a Falco a kisszünetben.

Sokáig csak Duinker két dupláját jegyezhettük fel a folytatásban. Amikor Thomas is betalált Teo Csizmics hívta magához ötösét. Channels negyedik hármasát követően Wright két büntetője hozta vissza tízre a Falcot. McKinney-Jones mondott valamit, aminek technikai lett a következménye, hétig zárkóztak a vendégek. De Channels tovább termelte a pontokat, Petty duplája után pedig megint tizenegy volt közte, Kálmán László kért időt. Nemsokára Teo Csizmics tett így, mert Váradi talált be. Hathattak a mester szavai, 15 is volt már a hazai előny, amit Relphorde egy utolsó másodperces kettessel csökkentett.

A nagyszünet után megint Relphorde talált be, de két körmendi tripla volt a válasz. 17 pontos előnynél Petty kapott sportszerűtlen hibát, Wright pedig 2+1-et szerzett, zárkózott a Falco. Thomas hármasa után Teo Csizmics is úgy látta, meg kell szakítania a játékot, 61-50-nél. Bejött a húzás, mert három perc alatt 17 pontig lépett el csapata. Petty kettese után gyűlt össze újra a szombathelyi kupaktanács. Ennek ellenére nem változott a játék képe. Tóth Norbert kettesével már a húsz fölött volt a különbség. A 4. negyed. elején McKinney-Jones zsákolt, de ez még csak a felvezetés volt Dickerson húzásához, ami után tombolt a csarnok, 82-54-nél újabb szombathelyi időkérés jött. Ezen az estén azonban egyértelmű volt a körmendi fölény. Duinker duplája és hármasa után már 34 volt közte, a lényeges dolgok eldőltek, a fiatalok is játéklehetőséget kaptak. A sütit ezúttal Ferencz Csaba veheti társainak, ő szerezte ugyanis a 100. körmendi pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!