Sport

2017.04.13. 18:29

Magabiztos körmendi siker a vasi rangadón

Jobb védekezésével és pontosabb dobásaival hamar elhúzott az Egis Körmend, az elején szenvedett a Falco.

Németh Zsolt

Később rendezte sorait a vendégcsapat a kemény, férfias találkozón, de a körmendiek ezúttal nem engedték felzárkózni az ellenfelet, még Petty sérülését is elviselték, mert a csapatba visszatérő Gibbs remekül helyettesítette őt.

 

Körmend, 2000 néző V: Földházi, Hegedüs, Tőzsér

KÖRMEND: Petty 9/6, KROMAH 19/12, Ferencz 8/6, ALLEN 13, CSORVÁSI 8

Csere: SMITH 19/6, GIBBS 20/9, Németh Á. 6/6, Oroszi B. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

FALCO: Medford 9, GOVENS 27/12, VÁRADI 11/9, Bognár -, ZSIGERANOVICS 13

Csere: PUSTAHVAR 17/6, Tóth 2, Barham 4, Kovács -, Simon 3.

Vezetőedző: Srecsko Sekulovics

Az eredmény alakulása. 5. p.: 12-0. 9. p.: 18-17. 15. p.: 40-22. 18. p.: 54-28. 23. p.: 62-45. 27. p.: 66-45. 34. p.: 89-65. 3. p.:

Kipontozódott: Csorvási a 38. p., Govens a 40. p.,

A vasi rangadó előtt az 1987-es, első körmendi bajnokcsapat tagjait köszöntötték, akik 30 évvel és egy nappal ez előtt a találkozó előtt szerezték meg a sporttörténeti aranyérmet első, nem fővárosi gárdaként.

Talán ez dobta fel a hazaiakat, akiknél ezúttal Cole Dickerson maradt ki a keretből. A körmendiek sokkal jobban, nyolc-nullával kezdtek. Már a negyedik percben járt az óra, amikor a Falco ismét eladta a labdát, jött is a vendég időkérés. Csorvási és Allen harmadik duplája után mégis 12-0 állt a táblán. Zsigeranovics büntetőből szerezte az első szombathelyi pontokat, majd gyorsan hozzátett két duplát. De Petty és Kromah is hármas dobott, őrizte tíz fölötti előnyét az MTE. Sőt, Allen 2+1-es akciója után már 23-8 ált a táblán. Nyolc perc telt el, amíg Zsigeranovicson kívül más is betalált a Falcóból, igaz Govens egymás után két triplát is hajított, de Kromah válaszolt. A kisszünetben 30-18 volt az állás.

Barham duplájával indult a negyed, Gibbs hármasa volt a kontra. Majd újra a csere irányító jött triplával és amikor Smith is távoli kosarat szerzett, 40-22-nél újra magához hívta csapatát Srecsko Sekulovics. Remek volt a hangulat a telt ház előtt játszott mérkőzésen, amelyen a vendégszektor is zsúfolt volt. Kovács sportszerűtlen hibája után érdekes közjáték zajlott a pályán. Gibbs első büntetőjét elvették a játékvezetők, mert a dobás előtt nem kezelték a labdát, később viszont a játékos egy támadásból szerzett öt pontot, át is lépte a különbség a húszat. A 18. percben Zsigeranovics maradt a földön, miután éppen játékostársa, Barham lépett a fejére. A center talpra állt és 2+1-es akcióval igyekezett csökkenteni a 26 pontos hátrányt. Később Govens piszkált Smith szemébe. A körmendi légiós bedobta ugyan a labdát a gyűrűbe, de le kellett mennie a pályáról. Govens büntetői után Gibbs betörése zárta a húsz percet, 60-35-ös állásnál. Pustahvar hármasával kezdődött a 2. félidő, majd Petty ment le a pályáról, a lábát húzva, és nem is tért vissza. Váradi is triplát dobott, húszon belülre lépett a Falco.

Pustahvar dupláját hazai időkérés követte, mert 10-2-re vezetett a negyedben a vendégcsapat. Smith dobott egy kettest, nyugtatva az övéit. Majd Medford erőszakolt be egy duplát, amire Gibbs válaszolt. Egyre paprikásabb volt a hangulat, Váradi hármasával 16 pontig lopakodott a vendégcsapat, de Kromah is betalált távolról. Smith és Tóth Norbert szólalkozott össze, majd Ferencz is megszerezte első hármasát. Nagy volt a feszültség, ami hibákat is szült, de Németh Ákos hármasával újra húsz fölé ment a különbség. Váradi sem akart lemaradni, harmadik hármasát süllyesztette el, így 77-58-ról kezdődött az utolsó negyed. Két gyors körmendi dupla jött, majd Medford 2+1-es akciója. Németh újra hármast dobott, éltette is a publikum. 24 pontos hátrányban, Govens negyedik hibája után kért időt a Falco. Négy perccel a vége előtt Zsigeranovics kapott Smith szemébe, sportszerűtlen hiba lett ez is. A sértett négy pontot hozott a támadásból, Govens hármasa kellett ahhoz, hogy ne fenyegesse a 30 pontos hátrány a Falcót.

Majd Csorvási ellen ítéltek támadó hibát. A center méltatlankodott, az ezért kapott technikaival ki is pontozódott. Csak nem akart összejönni a 100. körmendi pont, közben a Falco 19-ig zárkózott, majd újabb öt pontot faragott hátrányából. Fél perccel a vége előtt Smith szerezte meg az áhított 100. körmendi pontot. A távolról remek dobóteljesítményt mutató Egis Körmend megérdemelten nyerte meg a kemény csatát hozó találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!