Sport

2015.07.31. 18:22

Magyar győzelem - Manherczék megverték a horvátokat a Savaria Kupán

Szombathely - Győzelemmel kezdett a IV. Savaria Kupa nemzetközi utánpótlás válogatott vízilabdatornán a magyar csapat. Horkai György tanítványai 12-7-re verték Horvátországot.

Pum András

Magyarország–Horvátország 12-7 (3-3, 4-2, 1-1, 4-1)
Szombathely, Tófürdő, 500 néző, U18-as vízilabda-mérkőzés, vezette: Rovida (olasz), Andelic (szerb).
Magyarország: Vogel – Burián 3, Vadovics, Nagy Á. 2, Szatmári, Manhercz 4/1, Teleki. Cserék: Csaba, Szentesi 1, Zerinváry 1, Lajkó, Irmes 1, Csiszár. Szövetségi kapitány: Horkai György.
A legjobb horvát dobó: Duzevic 2.

A magyarok hozták el a labdát és már az első támadást emberelőnyben, ám gól nélkül fejezték be. A horvát a második percben viszont éppen a kiállítás után visszatért Pavlicevic góljával megszerezték a vezetést. Aztán több kimaradt magyar helyzet után Burián megúszott és kiegyenlített. Újabb horvát gól után a harmadik emberelőnyös szituációjukat kihasználva egalizált a magyar válogatott (2-2). Mindkét csapat igyekezett teljesen kijátszani támadóidejét, az első negyed 3-3-as döntetlennel zárult.

A második negyed gyors horvát góllal indult, ám a magyarok kapaszkodtak a piros-fehér-kékek után. Sőt, Burián, „Csikar-szögből” dobott találatával 6-5-re átvették a vezetést. A horvát játékosok zsinórban hozták össze a kiállításokat, ennek (is) köszönhetően Nagy találatával 7-5-re megugrottak – ezzel zárult az első félidő. A harmadik negyedben mindkét oldalon emberelőnyös szituációkkal indult, és a kétgólos különbség (8-6) is megmaradt. A csapatok a kapufákat lövöldözték, vagy kapusok parádéztak, hosszú gólcsend következett – ebben a nyolc percben mindössze egy-egy gól született.

Burián Gergő volt a magyar csapat második legeredményesebb játékosa, három gólt szerzett (Fotó: Unger Tamás)

A zárónegyed ugyan gyors Duzevic-góllal indult, ám Szentesi gyönyörű találatával maradt a kettő közte. Az utolsó három percet Lazic végleges kiállítása miatt emberlőnyben játszotta a magyar csapat, amely végül sima győzelmet aratott.

A másik mérkőzésen: Szerbia–Olaszország 10-5.

A szombati program. 17.00: Szerbia–Horvátország. 18.30: Magyarország–Olaszország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!