Sport

2017.02.16. 22:43

Magyar Kupa: nem okozott nehézséget a szervezett Körmendnek az ideges Falco

Győr – A férfi kosárlabda Magyar Kupa NEGYEDDÖNTŐJÉNEK vasi párharcában az Egis Körmend lejátszotta a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét, meglepően magabiztosan jutott tovább a pénteki ELŐDÖNTŐBE – ahol az Alba lesz az ellenfele (19.00, M4 Sport)

Tóth Gábor

A Körmendnek még nem sikerült légióst találnia az elküldött Loveridge helyére, Horti Bálint pedig sérülés miatt dőlt ki a sorból. A Falcónál Kovács Péter bajlódott sérüléssel, de vállalta a játékot.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Egis Körmend 66–83 (8-17, 16-21, 21-19, 21-26). - Győr, 1200 néző, kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő, vezette: Cziffra Cs., Kapitány G., Farkas G.

Falco: Medford 2, GOVENS 23/9, Váradi 4, Pustahvar 10/3, ZSIGERANOVICS 12. Csere: Barham 9/9, Tóth N. 2, Bognár 4, Kovács P. - Edző: Szrecsko Szekulovics.

Körmend: PETTY 15/9, SMITH 18/6, FERENCZ 11/9, ALLEN 14/3, CSORVÁSI 15. Csere: Németh Á. 2, Gibbs 8/3, Márton -, Molnár –, Doktor -, Oroszi -. Edző: Gasper Potocsnik.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 0-8. 7. perc: 4-14. 16. perc: 18-28. 18. perc: 19-36. 20. perc: 24-38. 25. perc: 33-49. 30. perc: 45-57. 34. perc: 52-70. 38. perc: 60-77.

Kipontozódott:

Elrontott dobásokkal kezdődött a mérkőzés. Majdnem két perc telt el, mire a gyűrűbe került a labda. Csorvási volt eredményes büntetőből. Aztán jöttek a könnyű pontok a Körmendtől. Ferencz triplája után pedig időt is kért Szekulovics mester (4. perc: 0-8). Zsigeranovics törte meg a szombathelyiek kínos gólcsendjét. Óvatosan, vagy inkább idegesen játszottak a csapatok – de az MTE vétett kevesebb hibát, és lendült bele előbb a játékba. Smith is betalált távolról, és máris tízpontos különbséget ünnepelhetett a nagyon lelkes körmendi szurkolótábor (7. perc: 4-14). Remekül, agresszívan védekezett a piros-fekete gárda. Sikerült teljesen elbizonytalanítani ellenfelét, szinte csak büntetőből volt eredményes a Falco. Pustahvar távolija (is) leperdült a gyűrűről a dudaszó pillanatában. Körmendi oldalon a kisszünetben az okozott ijedelmet, hogy Gibbs szorult ápolásra – de beragasztották a jobb bokáját. Smith és Allen nem foglalkozott semmivel, tovább húzta a körmendiek szekerét. A Falco pedig katasztrofálisan dobott továbbra is – Zsigeranovics tartotta életben a csapatát. A körmendiek sokkal jobban megosztoztak a terheken. Állandósult a felek között a tíz pontos különbség (16. perc: 18-28). Aztán Petty vállalt magára két távolit, mindkettőt bevágta. Egyre nőtt a körmendi előny (18. perc: 19-36). Bognár szállt be jól a szombathelyi padról, de ő sem tudott segíteni. Sokkal szervezettebb, pontosabb játékkal rukkolt elő az első félidőben a Körmend, biztos előny épített fel magának a nagyszünetre (20. perc: 24-38). A roppant feszültnek tűnő Falco az első 20 percben egyszer sem talált be triplából

Egy összeszedettebbnek, gyorsabbnak tűnő Falvo tért vissza a második félidőre. Megérkezett az első tripla is - a tizedik távoli dobás hullott be, Govens volt eredményes. Kicsit döcögött a Körmendi gépezet, de nagyon harcoltak a piros-feketék. Sőt, amikor úgy tűnt, hogy közelebb lopakodik a Falco, mindig érkezett egy jó megoldás, egy fontos pont a másik oldalról (26. perc: 35-51). A lepattanókat is jobban szedték a piros-feketék – pedig a szombathelyiek voltak magassági fölényben. Olyannyira begörcsölt a Falco, hogy a könnyű, tiszta ziccerek is kimaradtak, egymást érték az eladott labdák. Aztán Govens rázta meg magát, a vezérletével próbált meg zárkózni a Falco – kevés sikerrel, ugyanis nem akadtak társai. Ettől függetlenül maradt némi izgalom az utolsó etapra, mert a szombathelyiek azért ha üggyel bajjal is, de látótávolságban tartották ellenfelüket (30. perc: 45-57). De a Körmend kiegyensúlyozott teljesítménye, szervezett csapatjátéka nem sok jót ígért a Szekulovics-csapat számára. Közben azonban Petty is ápolásra, gyúrásra szorult. Négy ponttal nyitotta az etapot a Falco, tíz pontot belülre került, aztán jött egy Gibbs-tirpla. Ismét visszaverte a támadást az MTE – főleg azért mert Ferencz is betalált távolról (32. perc: 49-64). Nem fáradt a Körmend, ráadásul remekül dobott. A Falco kétségbeesetten rohant az eredmény után, de nem tudott újítani, rengeteget hibázott. Az MTE viszont nem sietett. De így is – látszólag könnyedén - 20 pontra növelte az előnyét (35. perc: 52-72). Így a mérkőzés korán eldőlt, az utolsó percekre nem maradt izgalom. A Falcótól még egy huszáros rohamra sem futotta a hajrában. A piros-feketék pedig a végén még azt is megtehették, hogy pályára küldjék a fiatalokat.

A játék minden elemében jobb, szervezettebb Körmend ilyen arányban is megérdemelten nyert. Annak ellenére is, hogy tulajdonképpen hat emberrel játszotta végig a mérkőzés érdemi részét.

Szrecsko Szakulovics: - Gratulálok a Körmendnek, mi nagyon gyengén játszottunk, és főleg az első félidőben katasztrofálisan dobtunk. Rosszul támadtunk, rosszul védekeztünk, nem esélyünk a győzelemre.

Gasper Potocsnik: - Gratulálok a fiúknak, remekül játszottak, kemények küzdöttek, Most megpróbálunk pihenni egyet, szeretnénk az elődöntőben is jól játszani.

Váradi Benedek: - Megérdemelten nyert a Körmend, az első perctől uralta a meccset, sajnálom a szurkolóinkat. Elnézést kell kérnem a drukkereinktől. Mennünk kell tovább, és a következő bajnokin, Körmenden, nyernünk kell. Nagyon csalódott vagyok, mert nyerni akartunk.

Csorvási Milán: - Boldog vagyok, az elején sikerült biztató előnyt gyűjtenünk össze, ezt jó ideig tartottuk, majd a végén növeltük. Biztosan nyertünk, de ez a teljesítmény az Alba ellen kevés lesz. Egy kicsit kevesen vagyunk, fáradtak is vagyunk, de nekimegyünk a fehérváriaknak – egyszer már megvertük őket, mért ne sikerülne másodszor is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!